2024.04.23, Kedd

Kaposváron nem lesz hiány a rendezvényekből

mti

2017.02.23. 19:53

2017. február 23-án Kaposvár több kiemelt rendezvényének 107 millió forintos támogatásáról döntött a város közgyűlése.

Hirdetés

A képviselők által elfogadott előterjesztés szerint a tíz esemény közül az első Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programja, a Csokonai Vitéz Mihály Dorottya vígeposzának történetére alapozott Dorottya-napok, amelyet február elején nagy sikerrel rendeztek meg a somogyi megyeszékhelyen.

A város legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Rippl-Rónai Fesztivált május 25. és 28. között tartják. A fesztivál kiállítótéri és utcaművészeti programokkal közvetlen találkozást biztosít a művészeti ágak sokaságával, egyúttal betekintést enged, bevon az alkotás folyamatába is. Szervezői idén külön kiállítást szentelnek Makovecz Imre munkásságának, és hangsúlyos szerepet szánnak a fényfestésnek.

A Katonazenekari Fesztivált kétévente tartják Kaposváron, ahol a Helyőrségi Zenekar rendszeres fellépője a város kulturális rendezvényeinek. Az idén június 2-ára tervezett eseményhez hasonló mindössze hat magyarországi városban van, mindegyiket a település és a honvédség összefogásával szervezik meg.

Kiemelt esemény lesz a július 2. és 8. között zajló Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál, amely nemcsak foci-, hanem kézilabda-, röplabda- és kosárlabdatornát is magába foglal. A megmérettetésre négy kontinens 25-30 országából több mint 200 csapatot várnak.

Augusztus 13. és 19. között immár nyolcadik alkalommal ad otthont a somogyi megyeszékhely a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak. A hazai és a nemzetközi zeneszerető közönség kedvelt rendezvényének művészeti vezetését két éve Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész látja el, ennek is köszönhető továbbfejlődése, töretlen népszerűsége, magas színvonala.

A kamarazenei fesztivál ideje alatt nyílik a 150 évvel ezelőtt Kaposváron születet Vaszary János festőművész országos érdeklődésre is számot tartó emlékkiállítása.

Ugyancsak helyet kapott a nagyrendezvények között a kaposváriak körében rendkívül népszerű, a helyi értékeket bemutató, az identitástudatot erősítő Miénk a város elnevezésű fesztivál, amelynek szeptember 1. és 3. közötti igényes szórakoztató programjai, köztük esi koncertjei az elmúlt évek tapasztalatai alapján 4-5 ezer érdeklődőt vonzanak.

A szeptember 8-én és 9-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.

A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, "békebeli" adventi hangulatot, részeseivé váljanak az ünnepi eseményeknek, megismerhessék a karácsonyváró időszakhoz kapcsolódó szokásokat.

A hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték és óévbúcsúztató koncert lesz a Kossuth terén, az újévi kiemelt programok sora utcabállal indul.

AktuálisönkormányzatközgyűlésKaposvárrendezvénytámogatásfesztivál