2024.04.23, Kedd

Megalakult a Somogy megyei foglalkoztatási fórum

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.02.16. 15:12

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumában létrejött a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum, mely a megye foglalkoztatottsági helyzetét hivatott javítani mintegy 1,878 milliárd forintos költséggel. Emellett 34 szervezet részvételével a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében megalakult a megyei Foglalkoztatási Fórum.

Hirdetés

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását követően megválasztották a szervezet Irányító Csoportját, majd meghatározták az idei év munkarendjét és elfogadták a megyei foglakoztatási stratégiát. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott ismertette az aktuális foglalkoztatási adatokat, és a kormányhivatal feladatát a sikeres végrehajtás érdekében. Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: legfontosabb célja a programnak, hogy aki dolgozni akar, az munkához juthasson. Az együttműködési megállapodást a konzorciumi tagok mellett somogyi települések, szakképzésben érdekeltek, kamarák, érdekképviseleti- és civil szervezetek képviselői látták el kézjegyükkel. A Foglalkoztatási Fórum munkáját Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke irányítja, helyettese a kormányhivatal részéről Simonné Hornyák Valéria főosztályvezető. Az általuk vezetett Irányító Csoportban a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat mellett a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara vesz még részt.

A Somogy Megyei Kormányhivatal a júniusában induló foglalkoztatást elősegítő képzések szervezésében, a képzések költségeinek illetve a kapcsolódó utazás, szállás, étkezés támogatásában vesz részt. Emellett biztosítja a képzés idejére szóló keresetpótló juttatást és járulékait, valamint ez idő alatt a felmerült igények alapján a gyerekfelügyelet költségét.

A megyei kormányhivatal az elhelyezkedésben bértámogatást, munkatapasztalat-szerzést segítő bérköltség-támogatást, munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazási és mobilitás támogatást is nyújt. A foglalkoztatás megindulásának határideje idén november végére várható. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló ötéves programba 1217 somogyi embert vonnak be, és 2021-ig ötszázan jutnak álláshoz.

AktuálisSomogy megyeKormányhivatalfoglalkoztatási fórumSomogy Megyei Foglalkoztatási Paktumfoglalkoztatottság