2024.04.24, Szerda

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Senior Program

ke.hu

2017.02.17. 12:30

A Kaposvári Egyetemen 66 alkalommal, 7 tudományterületen, 37 tudományágban 120 előadás hangzott el a Senior Program keretében az elmúlt 6 szemeszterben.

Hirdetés

Az eseménysorozatot még 2014-ben – a 64 hazai egyetem közül ötödikként – hívta életre a Kaposvári Egyetem. A program során a résztvevők betekintést nyerhettek a bölcsészet, a hit-, az agrár-, a társadalom-, a természet-, az orvos- és egészségtudományok, valamint művészetek világába. Minden területről országos és nemzetközi hírű szakemberek tartottak előadást az elmúlt három esztendőben. Ez az elv érvényesült a 2016/17. tanév II. félévi programjának összeállításakor is. Az első előadáson – amelyet ezúttal Dr. Kiss László, az állam- és jogtudományok akadémiai doktora tartott – 330 senior hallgató vett részt. A program ebben a félévben is színes, a tudományok mellett az egészség, a sport és a művészetek is központi szerepet kapnak. A Campusra érkezik például Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, de az előadók között üdvözölheti majd a közönség Bozsik Yvette, Kossuth-díjas balettművészt, koreográfust, rendezőt, a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetőjét is. (A részletes program az alábbi linken található: http://alumni.ke.hu/2015-2016-ii-felev-3)

A Senior Program népszerűsége töretlen maradt az évek során, ezt mutatják a számadatok is.

A 7. félévre minden eddiginél többen, 837-en regisztráltak eddig, míg az első szemeszter 397 jelentkezővel indult. Hasonló tendencia tapasztalható az előadásokon részt vett hallgatók átlagos létszámában, ez az első félévben 226 volt, míg a legutóbbi 6. szemeszterben már átlagosan 330-an voltak kíváncsiak a programokra. Ez közel 50 százalékos emelkedést jelent. Ezzel párhuzamosan megnövekedett azok száma is, akik minden egyes előadáson részt vettek. Az első félévben átlagosan 57-en, míg a 6. szemeszterben már 123-an voltak olyanok, akik egyetlen alkalmat sem mulasztottak el. A hallgatók többsége kaposvári, de a vidéki településekről is szép számmal érkeznek a Senior Program előadásaira. Sőt más megyékből, így Tolnából és Pest megyéből is érdeklődtek a programok iránt. Az elmúlt hat szemeszter legidősebb senior hallgatója egy 1930-ban született hölgy, aki a múlt félévben díszoklevelét is átvehette. A programban egyébként a hat féléven át résztvevők díszoklevelet, a tizedik elvégzett szemeszter végén Senior multidiszciplináris másoddiplomát vehetnek át. A Programon az a senior hallgató vehet részt, aki a jelentkezés idején betöltötte az 50. életévét. Nem feltétel az előtanulmány, nem szükséges középiskolai, vagy felsőfokú végzettség sem. Ahogy minden félévben, úgy a 2016/17-es tanév II. félévében is 12 alkalommal vehetnek részt előadásokon a senior hallgatók. A programról és a jelentkezésről bővebb információ az alábbi linken érhető el: http://alumni.ke.hu/a-programrol.

AktuálisKaposvári EgyetemSenior Programoktatás