2024.03.29, Péntek

A pénzügyekben is otthon vannak a dél-magyarországi diákok

LWp Kommunikáció

2017.04.25. 09:00

Közel száz dél-magyarországi diák mérte össze pénzügyi ismereteit a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő pécsi középdöntőjén. A továbbjutók már a budapesti döntőre készülhetnek.

Hirdetés

Idén hetedik alkalommal rendezte meg a K&H Csoport Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű országos pénzügyi vetélkedőjét általános iskolások számára. Április 20-án a regionális középdöntők következő állomása a kultúra városában, Pécsett zajlott, ahol Baranya, Tolna és Somogy megye 94 diákja mérkőzött meg korosztályonként 5 csapatban. A középdöntősök igen felkészülten érkeztek a versenyre.

 

A regionális fordulókhoz érkezve a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő egyre fokozódó izgalmak között telik. A jelenleg zajló középdöntős szakaszban az ország 8 különböző pontján mérik össze pénzügyi tudásukat általános iskolás diákok, akik közül korosztályonként, régiónként egy-egy csapat juthat tovább az országos döntőbe. A Baranya, Tolna és Somogy megyékből továbbjutó 20 csapat feszült figyelemmel küzdötte végig a pécsi középdöntőt. Idén a számolási feladatokon túl a szövegértési, pénzügyi terminológiai tudás és a következetes gondolkodtatás volt középpontban.

 

A pécsi középdöntőre 17 iskolából érkeztek szerte Baranya, Tolna és Somogy megyékből. Az eredmények pedig így alakultak a nap végén:

  • 1-2. osztályosok korcsoportjában a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI Fabatkák nevű csapata bizonyult a legjobbnak,
  • 3-4. osztályosoknál a Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tökéletes Négyese győzedelmeskedett,
  • 5-6. osztályosok kategóriájában a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola színiben az Aranyásók csapata került ki győztesen,
  • 7-8. osztályosok közül pedig a Sztárai Mihály Általános Iskola, Óvoda és AMI a Make Happy Bank! csapata vehette át a középdöntős jutalmat.

A diákok teljesítményét szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai voltak:

  • Szabóné Simon Marianna, a K&H Bank pécsi fiókigazgatója, a zsűri elnöke,
  • Páva Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécsi Tankerületének igazgatója, valamint
  • Mohácsi Bernadett, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának PhD hallgatója.

 

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő évről évre nagy számban vonzza a diákokat, iskolákat. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az idei évben összesen 289 település 443 iskolájából 1644 csapat jelentkezett a versenyre, akik közül most országszerte összesen 160 csapat vehet részt a középdöntőben. Az országos döntő júniusban Budapesten rendezik meg a K&H Bank székházában.

 

Forrás: LWp Kommunikáció, infokocsola.hu

AktuálisSomogy megyediákokpénzügyi vetélkedőK&H Bankközépdöntő