2024.03.28, Csütörtök

Elkészült Somogysárd új focipályája

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.07.24. 15:18

Harmadik alkalommal rendeztek sportnapot Somogysárdon, melyen ünnepélyes keretet között felavatták a somogyi település új labdarúgó pályáját.

Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési pályázatának keretében valósult meg az új létesítmény a somogyi településen. A 20x40-es műfüves focipályát a szombati sportnapon vehették először birtokba a sportolni vágyók, akiket dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, az MLSZ Somogy megyei társadalmi elnökségének tagja is köszöntött.

A régi aszfaltozott kézilabdapálya helyén készült el Somogysárd új focipályája. Az MLSZ a projekt mintegy 29 millió forintos összköltségnek 70 százalékát TAO-forrásból biztosította, a fennmaradó összeget pedig Somogysárd önkormányzata vállalta fel. Ez a beruházás a település oktatási intézményeibe járó gyerekek, a helyi sportegyesület, valamint a környék lakói számára is készült. A pálya nemcsak a hobbi sportolásnak ad majd lehetőséget, hanem az utánpótlás-nevelésnek is.

Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, az MLSZ Somogy megyei társadalmi elnökségének tagja, Fentős Zoltán, Somogysárd polgármestere, Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Sárhegyi Judit, megyei jegyző.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

sportberuházásokAktuálisSomogy megyeMagyar Labdarúgó SzövetségSomogysárdműfüves futballpálya