2024.03.29, Péntek

Elsősegélynyújtó akciót tartanak Balatonlellén

mti

2017.08.28. 10:19

Befejezte 10. nyári szolgálatát a Balaton déli partján a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) mentőorvosi kocsija. A jubileumi év alkalmából az alapítvány ingyenes elsősegélynyújtó akciót tart augusztus 28-án, hétfőn Balatonlellén.

Hirdetés

Befejezte 10. nyári szolgálatát a Balaton déli partján a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) mentőorvosi kocsija, amely az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködésben két hónap alatt 300 súlyos állapotú beteget és sérültet látott el és több sikeres újraélesztést is végzett.

Ezen a nyáron az olyan szokványos esetek mellett, mint az allergiás reakció, közúti baleset, szívbetegség, strandbaleset, kiszáradás vagy napszúrás, kiemelkedően sok, többnyire megfelelő körültekintéssel megelőzhető, tragédiával járó vízibaleset történt – olvasható az alapítvány közleményében.

Ezért az MGYA más életmentő szervezetekkel együtt kampányt indított a hasonló esetek megelőzése céljából, így térítésmentes, országszerte elérhető elsősegélynyújtó képzéseket szervez, hogy felhívja a figyelmet a témára. Hétfőn délután, a Balatonlellei Napfénystrandon bemutatják a már Magyarországon is kapható Restube biztonsági eszköz használatát, hogy bemutassák, van megoldás a tragédiával járó vízibalesetek megelőzésére.

Az Alapítvány a 10 éves évforduló alkalmából idényzáró ünnepséget tart hétfőn késő délután a balatonlellei Kalória Gyermeküdülőben, ahol részt vesznek a déli part mentésben együttműködő társszervek is.

 

Forrás: mti

AktuálisegészségügyBalatonlelle2017 nyárelsősegélynyújtásMagyar Gyermekmentő Alapítvány