2024.03.29, Péntek

Húsz éve állnak a természet szolgálatában Somogyban

www.sonline.hu

2017.10.23. 13:45

A Szent Benedek Vadásztársaság 1997 januárjában alajult, azóta sikeresen és gazdaságosan működik, sőt az új vadászati törvény értelmében újabb húsz évre jogot kapott a vadászatra.

Hirdetés

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a lipótfai Szent Benedek Vadásztársaság. A jeles ünnepen a társaság vadászházánál egy Horváth Béres János faszobrász-művész által készített szobrot avattak. A közel két méter magas tölgyfatörzs formájú alkotáson két ág látható. Az egyiken egy vadászpuska, míg a másikon egy kalap van.

Az alkotás kettős jelentéssel bír, hiszen egyrészt a vadászok természethez való különleges és örökös kötődését ünnepli. Másrészt a szobor törzsén elhelyezett rézlemezkéken az elhunyt vadásztársak nevei olvashatóak, nekik állítanak emléket a lipótfai Szent Benedek Vadásztársaság tagjai. Az alapítás óta tíz egykori tag hunyt el, az ő rokonaikat is meginvitálta a társaság a nem mindennapi alkotás felavatására. S emlékükre természetesen a vadászkürt is megszólalt az ünnepségen.

A Szent Benedek Vadásztársaságot 1997 januárjában alapították tíz fővel. Azóta sikeresen és gazdaságosan működik, sőt az új vadászati törvény értelmében újabb húsz évre jogot kapott a vadászatra.

AktuálisLipótfaSzent Benedek Vadásztársaságvadászpuskavadászati törvény