2024.03.29, Péntek

Ismét összefogtak Boró gyógyulásáért a Fonyódiak

www.fonyod.hu

2017.10.11. 19:30

A Fonyódi Turisztikai Egyesület által szervezett jótékonysági koncert bevételével, 1 millió Forinttal sikerült támogatni a családot.

Hirdetés

A fonyódi lakosok, családtagok, barátok és ismerősök ismét tanúsították, hogy hatalmas a szívük és ismét összefogtak Boróka gyógyulásáért.

A tavalyi évben Veress Ábel, ifjú fonyódi zongoraművész adott jótékonysági koncertet, most a Margaret Island fogta össze a fonyódiakat egy nemes cél érdekében. Borót és megrendítő történetét szinte már mindenki ismeri Fonyódon. A családot sokan ismerik, tradicionális kézműves fagylaltjukért sokan látogatnak a városba.

 

 

Október 5-én 500 főt meghaladó belépőszámmal játszott Boró gyógyulásáért a fonyódi gimnázium színpadán – almamáterében – Lábas Viki és együttese, a Margaret Island. A Fonyódi Turisztikai Egyesület által szervezett jótékonysági koncert bevételével, 1 millió Forinttal sikerült támogatni a családot, Boró gyógyulását. A koncert bevételét és néhány – a folyamatosan érkező - Borónak szánt személyes ajándékot a IV. Fonyódi Tök Jó Napon adta át Gyurina Mária, az egyesület elnöke. Kevesen találnánk a megfelelő szavakat…  A megható pillanatok fojtogatták az érintetteket és a jelenlévőket egyaránt. Boró édesanyja írta e néhány sort:

 

 

„Kedves fonyódi barátaink, ismerőseink és ismeretlen támogatóink. Köszönjük a rengeteg segítséget, amit az elmúlt egy évben kaptunk! Szeretnénk röviden azokat is tájékoztatni Boróka állapotáról, akik nem ismernek minket személyesen. Boró betegsége IV-es stádiumú neuroblastoma, rosszindulatú mellékvese daganat. 2016.szeptemberében kerültünk kórházba 16-18 cm-es daganattal és áttétekkel, azóta túl vagyunk kemoterápián, egy sikertelen műtéten, csontvelő transzplantáción és sugárkezelésen. Ezeknek köszönhetően, bár a daganatot nem tudták kivenni, most kb. 3-4 cm-es, de nem aktív. Jelenleg egy féléves gyógyszeres utókezelés zajlik, csak kontrollra járunk Pécsre. Ezután egy újabb gyógyszeres kezelés vár Boróra, és tíz tünetmentes év, hogy gyógyultnak mondhassuk. Szívből köszönjük ezt a hatalmas összefogást, a szervezőknek és minden kedves résztvevőnek, a Margaret Island zenekarnak, az önkormányzatnak! Köszönjük a Badacsony utcai lakosok külön támogatását. És végül, de nem utolsó sorban, akiknek a legtöbbet köszönhetünk, a fonyódi születésű dr. Ottóffy Gábornak és a pécsi gyermekonkológia minden dolgozójának örök hálánk az önzetlen és áldozatos munkájukért!”

 

Fonyódon számos esetben tanúsították már az itt és a környéken élők, hogy összefogással hatalmas köveket lehet megmozgatni.

Borónak és családjának ezúton kívánunk a továbbiakban is sok erőt, kitartást és szeretet a gyógyuláshoz vezető úton!

 

Forrás: www.fonyod.hu

AktuálisFonyódösszefogásjótékonysági koncertMargaret Island