2024.03.28, Csütörtök

Megújult két forgalmas belvárosi utca Kaposváron

MTI

2017.10.27. 18:19

Átadták Kaposváron a több mint 1,4 milliárd forintból felújított Bajcsy-Zsilinszky utcát és a Németh István fasort pénteken.

Hirdetés

A somogyi megyeszékhely két forgalmas belvárosi utcája összesen 2 kilométer hosszan kapott új aszfaltburkolatot, a kivitelezés emellett magában foglalt mintegy 2,2 kilométernyi járdafelújítást, 1,5 kilométernyi csatornarekonstrukciót, 8 gyalogátkelőhely létesítését, 725 méternyi kerékpárút építését, 254 parkolóhely kialakítását és egyebek mellett parkosítást is.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az eseményen utalt arra, a beruházás része a város egykori polgármesteréről elnevezett Németh István-programnak, amelyre 2019 végéig 171 milliárd forintot költenek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a modernizációval a Bajcsy-Zsilinszky utcának azt a szakaszát is használhatják a közlekedők, amely a Kaposi Mór Oktató Kórház egykori területén halad keresztül, emiatt az elmúlt húsz évben el volt zárva a forgalom elől.

A politikus jelezte, hogy a környéken további fejlesztések kezdődtek: a kórháznál informatikai központ, bábszíntér épül, ezen kívül további parkolóhelyeket, civilházat és parkot is létesítenek.

 

AktuálisfejlesztésKaposvárparkolóhelybelvárosi utca aszfaltburkolatkivitelezés