2024.03.29, Péntek

Támogatást nyert Siófok és térsége a foglalkoztatási helyzet javítására

www.siofok.hu

2017.10.05. 17:33

A konzorcium célja, hogy hosszútávon fenntartható megoldást jelent a térség foglalkoztatási problémáira.

Hirdetés

Siófok Város Önkormányzata 350 millió forint összegű, 100 százalékos intenzitású európai uniós támogatást nyert a „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása” című, TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002 azonosítószámú projekt megvalósítására.

Siófok Város Önkormányzata 2016. augusztus 30-án támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása” címmel. A pályázat megvalósítása konzorciumi formában történik az állami foglalkoztatási szervként eljáró Somogy Megyei Kormányhivatal közreműködésével

A konzorcium célja, hogy a volt Siófoki kistérség területén (Siófok, Ádánd, Balatonendréd, Balatonszabadi, Balatonvilágos, Nagyberény, Nyim, Ságvár, Siójut, Som, Zamárdi) és Tab városában egy átfogó, jól működő, foglalkoztatás növelését célzó együttműködés (paktum) jöjjön létre, amely hosszútávon fenntartható megoldást jelent a térség foglalkoztatási problémáira.

A pályázati program főtevékenységeként támogatja a foglalkoztatási megállapodás (paktum) létrehozását, illetve lehetőséget biztosít munkaerő-piaci programok, képzések megvalósítására, célcsoportok támogatására, valamint a foglalkoztatók számára bértámogatások nyújtására.

A paktumszervezet Siófok Város Önkormányzata, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá az érintett önkormányzatok, vállalkozások, képzési és civil szervezetek együttműködésével jön létre.

A projekt keretében a térség területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez.

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba minimum 227 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 100 fő lesz.

A program keretében 2017 szeptemberében Siófokon, a Semmelweis utca 2. szám alatti „Hernyósor” üzletház emeletén létrejött a Paktumiroda, melynek feladata a paktumtagok és egyéb szervezetek közötti koordináció és információáramlás fenntartása, a kapcsolatrendszer működésének biztosítása.

Jelenleg a projekt előkészítési szakasza zajlik, amely a teljes megvalósítás megalapozását szolgálja. Ez idő alatt kidolgozásra kerülnek az egész rendszert szabályzó előzetes igényfelmérések, elemzések, tanulmányok, stratégiák, akciótervek, amelyek bemutatásra kerülnek majd az érdeklődők számára.

 

Forrás: www.siofok.hu

Aktuálissiófoktámogatásprojektfoglalkoztatási program