2024.04.19, Péntek

A Kaposvári Egyetem hallgatója ismét a világ legjobbjai között

ke.hu

2017.11.24. 10:17

Kiváló nemzetközi eredményei alapján Bence Balázs lovastornász, egyetemünk hallgatója ismét meghívást kapott a világ legjobbjai közé. A sportoló egyedüli magyarként képviseli hazánkat a téli világkupa-sorozatban.

Hirdetés

A héten kezdődik a Lovastorna Világkupa-sorozat: a megmérettetésen Bence Balázs, a KE hallgatója is ott lesz. Egyetemünk sportolója ezt, az ismételten világra szóló sikert, idei remek szereplésével érte el. A lovastorna sport rangos nemzetközi élvonala hat fordulón keresztül versenyez majd, a döntő márciusban lesz. Bence Balázs és edzője Villányi Krisztina a héten nyakába veszi Európát: először, csütörtökön és pénteken Madridban, majd a következő héten Párizsban, végül karácsonykor Mechelenben (Belgium) drukkolhatunk magyar bajnokunknak.

Bence Balázs, a Lovastorna Világkupa tavalyi versenysorozatán kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel a világkupa döntőjébe jutott. Eredménye páratlan a magyar lovastorna sportban. Az egyik korábbi, világkupa-versenyen bemutatott teljesítménnyel maga mögé utasította a korábbi német világkupa győztest is. „Überraschungsmann” – vagyis meglepetésember, így beszélt egyetemünk hallgatójáról akkor a salzburgi Amadeus Horse Indoors műsorközlője.

A magyar lovastorna sportág történetének legrangosabb eredményét érte el az előző szezonban Bence Balázs. A fiatal sportoló a Kaposvári Egyetem lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnök szakos hallgatója.

AktuálisKaposvári Egyetemlovastorna világkupaBence Balázs