2024.04.19, Péntek

Balatoni borok autista fiatalok által tervezett címkékkel

hirbalaton.hu/autisticart.hu

2017.11.17. 13:35

Az Autistic Art Alapítvány művészeti terápiáján olyan képek születnek, amiken keresztül kifejezhetik magukat az autizmussal élő fiatalok. Az együttműködő borászatok felajánlották egy-egy kiváló borukat, amire Autstic Art címke került.

Hirdetés

“A borok megjelenése új kezdeményezés az Autistic Art termékek között.  Összekapcsolták a remek nedűt egy fantasztikus grafikával, így pedig az autizmus ügyével. A palackon szereplő grafikák szemet gyönyörködtetőek, a borok igazán remekek, és amikor issza vagy éppen ajándékba adja őket az ember még az is tudatosul, hogy ezzel egy jó ügyet támogat”

– olvasható az alapítvány honlapján.

Összesen kilenc bor kapott Autistic Art címkét, ezek között három balatoni szerepel: a Konyári Pincészettől a 2013-as Cabernet Franc és a 2016-os Sigillum Loliense, illetve a Gilvesy Pincészettől a 2016-os Váradi Rajnai Rizling. Minden borból limitált darabszám készült.

Az alapítvány az autisták vizuális gondolkodásmódjára épülő művészeti terápián keresztül nyugodtabb és boldogabb életet teremt a lakóotthonokban élő autista fiatalok számára, amelyben képesek kinyílni: a képeiken keresztül önmagukat kifejezni.

AktuálisBalatonborokautista fiatalokAutistic Art Alapítványterápia