2024.04.18, Csütörtök

Ezzel a címmel hívja fel az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya a közlekedésben résztvevők figyelmét.

Hirdetés

Jól látni – Aki vezetés közben jól lát, az képes egyidejűleg távolra, közelre és oldalra is jól látni. Vezetés közben a döntések és mozdulatok 90%-a a látástól függ. Akkor is ellenőriztessük szakemberrel a látásunkat, ha úgy gondoljuk, hogy nincsen semmi probléma vele.

Jól látszani – A közlekedési eszközünk azon alkatrészeit, melyek azért felelősek, hogy lássunk és látszódjunk, ne csak a kötelező ellenőrzések alá vessük, hanem gondoskodjunk állandó ellenőrzésükről.

A Látni és látszani elnevezésű országos kampány már 2012 óta hívja fel a figyelmét mindazoknak, akik a közlekedésben részt vesznek. Az ORFK jelenlegi kampánya október 16. és december 8. között zajlik. Ez idő alatt az akcióhoz csatlakozó szervizek bármelyikében a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok vezetői ingyenesen ellenőriztethetik járműveik láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletekben pedig ingyenes látásvizsgálattal és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A Fonyódi Rendőrkapitányság körzetében Dani Diána rendőrzászlós, baleset-megelőzési előadó koordinálja a kezdeményezést. Mint mondta, számos előnnyel jár az akcióban való részvétel. „Az ingyenes vizsgálati lehetőségek során nem csak járműveinket nézethetjük át, hanem saját látásunkat is ellenőriztethetjük. Ne mulasszuk el az ingyenes lehetőségeket magunk és mások épségének megóvása érdekében.”

A résztvevő járművezetőket a rendőrség autóillatosítóval és matricával ajándékozza meg, megköszönve ezzel a baleset megelőzése, elkerülése érdekében tett lépéseiket. 

AktuálisközlekedésFonyódrendőrségLátni és látszaniORFK – Országos Balesetmegelőzési BizottságX-Meditor Kft.