2024.04.25, Csütörtök

Panorámás lakások lesznek az Ezüstpart Hotelből

www.sonline.hu

2017.11.13. 21:43

Búcsúzik a Hotel Ezüstpart, ami Siófok egyik legnagyobb szállodája volt. A hotel jellegzetes épületét átalakítják és apartmanok kapnak benne helyet az átépítést követően. A szálloda berendezéseit mintegy két hónapja kiárusítják. A szállodának csak a központi épülete marad meg az átalakítást követően, a melléképületek bontását már megkezdte a tulajdonos.

Hirdetés

Az egykori szállodában panorámás lakások kapnak helyet tervek szerint. A Divinus Ingatlanbefektetési Alap idén döntötte el, hogy belevág a fejlesztésbe, amelynek az apartmanok megépítésén túl részét képezi játszóház, wellness részleg és étterem kialakítása.

Az Ezüstpart szálloda sokakban különleges építészeti kialakítása miatt hagyott mély nyomot, az épületet a népnyelv az erkélyeire utalva sajtháznak is nevezte. Az épület még a SZOT időszakban készült, építése 1978 és 1983 között zajlott, a terveket az Ybl-díjas Tillai Ernő készítette.
Az Ezüstpart a kétezres évek elejéig kifejezetten felkapott szállodának számított. A színvonalas és méretükben is versenytárs négycsillagos siófoki szállodák megnyitásáig ez a hotel adott helyet jelentős hazai konferenciáknak és a legnagyobb siófoki bálok helyszíne is volt egyben.

Egykori fénye az elmúlt 15 évben jelentősen megkopott, volt olyan időszak, amikor híres helyett inkább hírhedtnek számított az ott elszállásolt német tinédzser bulituristák miatt. Két évvel ezelőtt történtek ugyan felújítások az épületben, a tulajdonos azonban idén úgy döntött, hogy a bérlővel megszünteti a szálloda üzemeltetési szerződését és új fejlesztési irányt jelöl ki.
Az épület felújítása Siófok ezüstparti részének küllemét is pozitívan befolyásolhatja, a Divinus Ingatlanbefektetési Alap legalább is arra törekszik, hogy Siófok városfejlesztési elképzeléseivel párhuzamosan készüljön el a beruházás.

Aktuális SiófoklakásEzüstpart Hotel