2024.03.29, Péntek

Vágányzár! Robog a több mint 72 milliárdos vasútfelújítás

www.sonline.hu

2017.11.06. 16:27

Az ősszel tervezett folyamatos vágányzár a Fonyód-Kaposvár vasúti szakaszon december 10-ig tart, Balatonboglár és Balatonszentgyörgy között december 9-ig. A dél-balatoni, illetve a megyeszékhely térségében zajló fejlesztés 72,3 milliárd forintból valósul meg.

Hirdetés

Az őszi vágányzár során időszakosan lezárják az érintett szakaszok közúti és gyalogos átjáróit is, ezalatt a kijelölt terelő útvonalakat és a többi átjárókat használhatják az utazók. A terelések idején a kihelyezett Kresz táblák segítik az eligazodást.

 A dél-balatoni vonalon Fonyód és Balatonszentgyörgy között, az állomásokon és az állomásközökben is folynak a munkálatok – tájékoztatott Karcagi Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. – A szakasz alépítménycseréje befejeződött, a nagygépes felépítmény csere is nemsokára véget ér, ezt követően a vágányszabályozási munkálatokat végzi el a kivitelező.

A fonyódi állomás átépítésén is dolgoznak a szakemberek, a pályaépítést földmunkás technológiával végzik, s a régi perontető felújítását is megkezdték. A Fonyód-Kaposvár vonalon is több helyen zajlanak munkálatok: Somogyváron és Kapostüskeváron is megkezdődött a P+R parkolók kiépítése, Somogyjádon visszabontották a régi várótermet, a fennmaradó épületrészben a biztosítóberendezés üzemel, a kaposfüredi állomás átépítése is zajlik. A pályaépítést mindenhol befejezte a kivitelező.

 

vasútfejlesztésAktuálisBalatonutazásvasútvonatMáv