2024.04.18, Csütörtök

Díjat kapott Memlaur Imre, a Csiky Gergely Színház fővilágosítója

sonline.hu

2017.12.04. 22:06

Magyar Teátrum-díjat kapott Memlaur Imre, a kaposvári Csiky Gergely Színház fővilágosítója, világítástervezője.

Hirdetés

Nyolcadik alkalommal adta át a Magyar Teátrumi Társaság színházi háttérszakmákban dolgozókat elismerő díjakat, a békéscsabai Jókai Színházban látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeltek. 2017. év Magyar Teátrum díjasa lett Memlaur Imre, a kaposvári Csiky Gergely Színház fővilágosítója, világítástervezője.

A rendezvényen ugyancsak díjjal ismerték el Ács Ibolya fodrásztárvezető (Csokonai Nemzeti Színház), Szabó Julianna férfiszabótár-vezető (Pesti Magyar Színház), Sebeők Réka gazdasági vezető (Turay Ida Színház), Mészáros Tibor műhelyház-vezetője (a Hevesi Sándor Színház) munkáját.

A Nemzetiségi Különdíjat Toásó István, a Tomcsa Sándor Színház világosítója kapta. A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapított díjat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kulisszák mögötti színházi háttér- és kiszolgáló szakmákra, valamint erkölcsi és anyagi elismerést nyújtson az azokat kiemelkedően magas szinten művelő szakembereknek. A díj a csapatmunka szimbólumaként egy aranygolyót tartalmazó csapágyat formáz.

A Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, a magyarországi színháztechnika nagy alakjáról elnevezett Tolnay Pál Életműdíjat, Perlaki Róbert, a Veszprémi Petőfi Színház szcenikus-díszlettervezője vehette át.

AktuálisKaposvárCsiky Gergely SzínházMagyar Teátrumi TársaságMemlaur Imre