2024.04.20, Szombat

Japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet Siófokon

siofok.hu

2017.12.04. 20:58

A HONO-O-DAIKO japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében december 6- án, szerdán 17.00 órától.

Hirdetés

A belépés díjtalan, az adományokból befolyt összegből két tradicionális, japán küzdősportot űző siófoki sportegyesületet támogatnak.

A dobeggyüttes (仁多乃炎太鼓; hono-o-daiko) Japán déli területéről, Shimane prefektúrából, Okizumo városából érkezik. Nemzetközi szinten még amatőrnek számítanak, azonban a helyi és környező települések fesztiváljain rendszeresen fellépnek. A produkciók látványosak és szórakoztatóak: a fellépők különböző méretű dobokon játszanak, továbbá énekelnek, táncolnak. Magyarországi tartózkodásuk idején csak egy fővárosi nagyrendezvényen és Siófokon fognak fellépni.

Dr. Lengyel Róbert polgármester úgy fogalmazott; „Igazi Mikulás napi szenzáció ez a gála, ami szponzori támogatással valósul meg, és maradandó élménnyel kecsegtet bennünket. Jótékonysági koncert lesz, szóval amit a közönség rászán erre az estére, azt az összeget egy-egy japán, illetve japán gyökerű küzdősportot űző, sok gyereket is oktató siófoki egyesület fogja megkapni, nevezetesen a kyokushin karatésok, illetve a nihon tai jitsusok. Minden érdeklődőt várunk szeretettel!”

AktuálisKálmán Imre Kulturális Központ Siófokjótékonysági koncertadomány