2024.03.29, Péntek

Startmunka programban megvalósuló pihenőhely átadása Öreglakon

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.12.07. 14:30

Öreglak Község Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan a 2017. évben is több közfoglalkoztatási programot indított a településen.

Hirdetés

A járási startmunka programokat és a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programokat érintően is szép számban foglalkoztatja közfoglalkoztatás keretei között a településen élő álláskeresőket az önkormányzat.

A Belügyminisztérium  2016-ban is elismerésben részesítette azon önkormányzatokat a Start Plusz díj keretében, akik a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végeztek. A közfoglalkoztatók a munkájuk folytatásához és a programjaik további sikeres működéséhez szükséges eszközök beszerzéséhez 5 millió Ft összegű támogatásban részesültek, amely összeget a 2017. évi közfoglalkoztatási programjuk során használhattak fel.

Öreglak Község Önkormányzata 2016-ban részesült ebben a díjban, melyet a 2017. évi járási startmunka program helyi sajátosságok programelemben tervezett felhasználni. A támogatásból az önkormányzat egy 60 m2-es melegedőt/pihenőszobát és eszköztároló funkciót ellátó épületet valósított meg, melynek átadására december 7-én került sor.

 

 

Az átadáson részt vett Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Maczucza Miklós Öreglak község polgármestere.

 

 

Galéria

AktuálisÖreglakstartmunka programközfoglalkoztatásStart Plusz