2024.03.28, Csütörtök

50 magyarországi település mutatkozhat be a siófoki Nemzeti Regattán

siofok.hu

2018.01.10. 14:00

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 2018. június 9-10-én szervezi meg az idei Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlásversenyét Siófokon. Idén 50 települést látnak vendégül a szervezők, ezzel is ünnepelve Siófok várossá válásnak 50. évfordulóját - írja a hajózási társaság a közleményében.

Hirdetés

A Nemzeti Regatta egy olyan országos seregszemle, ahol a Balatonra irányuló nyári reflektorfényben mutathatja meg az egész ország a saját helyi értékeit, miközben a közönséget szórakoztatva különböző versenyszámokban vesznek részt a települési csapatok. Az elmúlt két év is bizonyítja, mekkora településmarketing értékkel bír a kétnapos siófoki fesztiválon való színvonalas és színes települési megjelenés, gondoljunk csak a 2017-es évből a mohácsi busókra, a zirci betyárokra vagy a Borsod megyei apró falu – Füzér – sikerére a vitorlásversenyben. Idén 50 települést látnak vendégül a szervezők Siófokon, ezzel is ünnepelve és megtisztelve Siófok várossá válásnak 50. évfordulóját.

Idén már biztosan találkozhatunk a települések sorában új bemutatkozóként Tolna városával és Nagykőrössel, de biztosan itt lesz az elmúlt két alkalommal dobogós Csopak csapata és természetesen a házigazda, idén 50 éves Siófok városa is.

A BAHART azt ígéri, hogy az ismét MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében szerveződő, a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai koordinálásával rendezett családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készül. Érdemes tehát már most Siófokra tervezni a hétvégét 2018. június 9-10-én, hiszen az eseményen fellép Király Viktor, a TNT, „A Dal 2018”-ba is bejutó Patikadomb zenekar, valamint a vasárnapi záróbulin a Kowalsky meg a Vega gondoskodik a fergeteges hangulatról! Ördög Nóri idén harmadik alkalommal vállalta az esemény háziasszonyi teendőit.

AktuálisBalatonBAHARTNemzeti Regattavitorlásverseny Siófok