2024.03.29, Péntek

Maskarás felvonulással és futóversennyel tartanak télűzést Kaposváron

MTI

2018.01.22. 16:00

Az egykori kaposvári farsangot megidéző Csokonai-vígeposz főszereplője, Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások felvonulásával, valamint futóversennyel búcsúztatják a telet február 2. és 4. között a somogyi megyeszékhelyen.

Hirdetés

A szervező Együd Árpád Kulturális Központ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a húsznál is több programot magába foglaló, három évtizedes múltra visszatekintő Kaposvári Dorottya és Félmaraton Farsangi Napok február 2-án, a kaposvári ifjak részvételével zajló Deák farsanggal és Csokonai Vitéz Mihály költő szobrának megkoszorúzásával kezdődnek.

A fesztiválnak a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Zenekar művészeinek közreműködésével megrendezendő fő eseményét, a Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások belvárosi felvonulását február 3-án délután tartják, azon a jelmezesek mellett hagyományőrzők, táncosok is részt vesznek.

A farsangi napok ezen kívül számos színes, érdekes programot kínálnak a város lakóinak és a turistáknak. Lesz rönkhúzó verseny, bolondesküvő, játszóház, táncház, hangszerkészítő foglalkozás, fotókiállítás, belvárosi akadályfutás, szervezett városnézés, a Független Színházművészetért Alapítvány és a Manna pedig Csokonai Karnyóné című bohózatát hozza el Kaposvárra.

A Kométa 8. Farsangi Félmaraton indulói február 4-én 11 órakor rajtolnak el a Kossuth térről, hogy a város legszebb részeit érintve teljesítsék a több mint 21 kilométeres távot.

A Dorottya-napok a somogyi megyeszékhely egyik legrégebbi, évről évre megrendezett kulturális eseménye, amelyhez Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposza szolgáltatott apropót. A mű alapjául egy 1798-ban Kaposváron megrendezett bál szolgált. Ezen a költő is részt vett, és az ott szerzett élményei ihlették a mű megírására.

KultúraKaposvárfutóversenyfelvonulástélűzésfarsang