2024.04.25, Csütörtök
Megyei ellenőrzést tarottak a Somogy Megyei rendőrök

Megyei ellenőrzést tarottak a Somogy Megyei rendőrök

police.hu

2018.01.29. 19:30

A Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018. január 26-án a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából tartottak megyei ellenőrzést a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Hirdetés

Az akció a legfőbb baleseti okokat szem előtt tartva, kiemelten a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó jogsértések visszaszorítása, a passzív biztonsági eszközök előírásszerű használata, az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt a cél.

A végrehajtott ellenőrzések alkalmával a rendőrök 162 járművezetővel szemben intézkedtek, amelyeknek során 3 fővel szemben éltek szabálysértési feljelentéssel, biztonsági öv használatának elmulasztásáért közigazgatási bírságot 15 esetben, egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés elkövetése miatt helyszíni bírságot 12 esetben szabtak ki.

Nagyon fontos ezért felhívni a figyelmet arra, hogy a közlekedésben részt vevők elsősorban a rájuk vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával, nagyobb odafigyeléssel és körültekintéssel eljárva tehetnek azért, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek. 

AktuálisSomogy megyerendőrségközlekedésbiztonsági ellenőrzésmegyei ellenőrzés