2024.03.28, Csütörtök
Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!

Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.01.12. 13:05

A karácsonyi ünnepek ugyan lezárultak, de sokan Vízkereszt elmúltával is meghagyják a karácsonyfát. A kiszáradt fenyők azonban veszélyessé válhatnak.

Hirdetés

A vágott fenyőfa a meleg szobában néhány hét alatt kiszáradhat, ezzel jelentősen nő a gyúlékonysága. Fontos, hogy az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán ne gyújtsák meg a maradék csillagszórót, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát!

Égő karácsonyfa oltását csak akkor szabad megkezdeni, ha a rajta lévő elektromos égősor csatlakozóját már a dugaljból kihúztuk! Saját testi épségünket azonban ne veszélyeztessük! A mellékelt videóban is jól látható, hogy a nyílt láng közelében lévő gyúlékony anyag és a kiszáradt fenyő néhány másodperc alatt lángba borul. Ilyen esetben sose kíséreljük meg mi az oltást, hívjuk a tűzoltókat a 112-es segélyhívószámon!

Száraz karácsonyfa pár pillanat alatt leég, a helyiség percek alatt kiég - VIDEO

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a gyertyákat, a karácsonyfán a csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Galéria

Aktuáliskiszáradt karácsonyfagyúlékonyság