2024.03.29, Péntek

31 millió forintból újult meg a siófoki kórház csecsemőrészlege

siokorhaz.hu

2018.02.21. 12:32

Mintegy 31 millió forint értékű fejlesztés fejeződött be a Siófoki Kórház-Rendelőintézet csecsemő részlegén.

Hirdetés

A kórházban az elmúlt évek fejlesztései eredményeként a betegellátás feltételei nagymértékben javultak, azonban ezek a beruházások, felújítások nem érintették a csecsemő és gyermekellátást.
A járóbeteg szakellátásban a betegfogadási feltételek javítása részben megtörtént a rendelő és váró felújításával, azonban a csecsemőrészlegen régóta fejlesztési igényként jelentkezett a betegellátás környezeti feltételeinek javítása.
A csecsemő- és gyermekellátás az intézmény földrajzi elhelyezkedéséből kifolyólag is kiemelt terület, mivel Siófok a balatoni régió idegenforgalmi központjaként és az autópályához való közelsége okán nem kizárólag a helyi, illetőleg a régió lakosságának betegellátásában tölt be kiemelkedően fontos szerepet, hanem az országos betegellátásban is, jelentős szerepet vállalva a külföldi betegek ellátásában.
A gyermekosztály csecsemő részlegén a kórház 1968-as alapítása óta nem végeztek átfogó felújítási munkákat, a műszaki megoldások jelentős része az építéskori színvonalon maradt, ezek cseréje és korszerűsítése már régóta időszerű feladat volt.
A felújítás során belső funkcionális átalakítások is történtek, így a részleg a jelenkor használati igényeihez és a napi gyakorlathoz jobban illeszkedik. Megvalósult a teljes belső nyílászáró-állomány cseréje, új padló és falburkolat készült, felújításra kerültek a gépészeti és villamos rendszerek, új bútorok kerültek beépítésre.
A megvalósult beruházás eredményeként - melyet az intézmény saját forrásból finanszírozott -
jelentősen csökkennek az osztályt terhelő̋ karbantartási feladatok és költségek, valamint európai színvonalú körülményeket tudunk biztosítani az édesanyáknak és babáknak egyaránt.
 
A fenntartó által biztosított kormányzati támogatásokból 2018-ban az intézményben számos, a kórház működését és a betegellátást segítő beszerzést indítottunk el.
2,5 millió forint értékben sótalanító berendezés került megvásárlásra a kórház Központi Sterilizálójába.
7 millió forint értékben a Szakrendelések PVC padló cseréje valósult meg és a betegélelmezés edényzet cseréje folyamatban van.
9 millió forint értékben az intézményi anyagbeszerzés és vérszállítás célját szolgáló Kishaszon-gépjármű került beszerzésre
17 millió forint értékben a gazdaságilag hatékony higiénés rendszer bevezetésének támogatása keretében 9 db takarítógép kerül megvásárlásra.
 
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásával és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő segítségével ebben az évben már 66,5 millió forintot tudtunk felhasználni  komfortosításra, korszerűsítésre és fejlesztésre.

Aktuáliskorszerűsítés Siófoklátogatási tilalomcsecsemőrészlegbetegellátásSiófoki Kórház-Rendelőintézet