2024.03.28, Csütörtök

Ismét nagyszabású versenynek ad otthont a Kaposvári Egyetem

ke.hu

2018.02.27. 19:00

23 város 34 középiskolájának 337 diákja érkezik március 9-én a Kaposvári Egyetemre. A fiatalok a X. Fodor József Országos Biológia Verseny döntőjében mérhetik össze tudásukat.

Hirdetés

A 10 évvel ezelőtt mindössze negyven fővel induló megmérettetés mára az ország legnagyobb biológia versenyévé nőtte ki magát. Olyannyira, hogy idén már a határon túli magyarok is bekapcsolódtak a programba.

Március 3-án a Vajdaságban 63 helyi tanuló adhat számot felkészültségéről, a magyarországi fordulót pedig március 9-én közösen rendezi meg a Somogyi Műszaki, Természettudományi és Gazdasági Szakemberek Egyesülete (SOMTESZ) és Kaposvári Egyetem a Campuson.

Az eseményre az ország minden részéről érkeznek diákok, ezúttal 23 város 34 középiskolájának 337 tanulója három korcsoportban méri össze tudását. Az írásbeli feladatlap kérdéseit országos hírű pedagógusok állították össze. A verseny eredményéről két-három hét elteltével értesítik majd a diákokat, akik ezúttal is értékes nyereményekben részesülnek.

A Kaposvári Egyetem a hagyományokhoz híven kiemelten támogatja a versenyt, a felkészítő tanárokat és diákokat egyaránt állófogadás várja majd, az ország távolabbi részéről érkezők számára pedig szállást biztosítanak a szervezők.
Az esemény szervezői Dr. Borbély Csaba a SOMTESZ elnöke és Dr. Kőműves Zsolt, a verseny alapítója, a SOMTESZ alelnöke.

AktuálisKaposvári EgyetemX. Fodor József Országos Biológia VersenySOMTESZ