2024.03.28, Csütörtök

144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártására

MTI

2018.03.16. 14:57

A médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda legutóbbi ülésén 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

A közleményben azt írták, a közéleti magazin kategóriában a Tatabányai és a Hajdúnánási Televízió, a Putnoki Városi Televízió, a Csongrád Tv, a bükkábrányi Eleven Televízió, a mohácsi Csele TV, valamint a csepregi Trió-TV-Dunántúl pályázott eredményesen.

A hírműsor kategóriában a Gyöngyösi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi és a Bajai Televízió, a Makói Városi TV, a Gyula és a Győr+ Televízió, a Kanizsa TV, a kiskunhalasi Halas TV, a kaposvári Kapos Televízió és a pécsi Pannon Televízió nyert támogatást.

Kulturális magazinműsorok gyártására a Kecskeméti Televízió, a Pápa Városi Televízió, a Makói Városi TV, a Veszprém, az Érd és a Somogy TV, a dunaújvárosi D+ TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Bonum TV, a százhalombattai Halom Televízió, valamint a szekszárdi Tolnatáj Televízió kapott támogatást - tudatták.

Az ülésen három hazai filmfesztivál díjazásáról is döntöttek. Eszerint 500 ezer forinttal járulnak hozzá a fiatal operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között.

A szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal jutalmazza az október 16. és 21. között zajló rendezvényen.

További 1,8 millió forinttal pedig a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását támogatják. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett.

A közleményben kitértek arra, hogy a tanács 440 ezer forintos bírságot szabott ki a Story5-t, a 4-es csatornát és a Galaxy TV-t üzemeltető médiaszolgáltatóra, mert a tavalyi utolsó negyedévben tizenegy alkalommal tett közzé a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámblokkot.

A Tiszavasvári Városi Televízió szolgáltatója tízezer forint bírságot kapott egy decemberi hatósági ellenőrzés alapján, mert a televízió kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a jogszabályban előírtakhoz képest.

Hozzátették, a tanács a jogkövetkezmények kiszabásakor mindig az arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva, az ügy összes körülményének figyelembe vételével hozza meg döntését.

PécsAktuálisKaposvártámogatástelevízióműsor gyártásmecenatúraprogramMohács