2024.03.28, Csütörtök

Fiumei Emléknap Csurgón

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.03.04. 15:00

Dr. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is jelen volt 2018. március 2-án Csurgón, a Csurgói Fiumei Emléknapon.

Hirdetés

A dél-somogyi kis város már az elmúlt századokban is kapcsolatban állt a tengermelléki magyar város intézményeivel. A Fiume Barátai Egyesület ügyvezetője azzal a céllal kereste meg a Csurgó városának vezetőit, hogy legyenek gesztor önkormányzat a céljaik megvalósításában. Miután Csurgó több szálon is kötődött a történelme során az adriai városhoz, örömmel tettek eleget ennek a felkérésnek.

A rendezvényen köszöntőt mondott a miniszterelnök-helyettes, mint az esemény fővédnöke, aki hangsúlyozta, hogy személyes kötődése is van Csurgó városához, hiszen családtagjai korábban ott végezték iskolai tanulmányikat, valamint horvát kötődése is van, hiszen egyik nagyszülője Horvátországban született. Reméli, hogy a jövőben a horvát-magyar kapcsolat erősödni fog.

 

 

 

 

 

A köszöntőket követően a jelenlévők előadásokat hallgathattak meg Fiume városáról és Csurgóval való kapcsolatáról.

Galéria

AktuálisCsurgóFiumei Emléknap