2024.03.28, Csütörtök

Siófokon II. fokú helyi vízkárelhárítási készültség lépett életbe

siofok.hu

2018.03.16. 16:30

Siófokon a polgármester II. fokú helyi vízkárelhárítási készültséget rendelt el 2018. március 16-án 11 órától.

Hirdetés

A polgármesteri határozat értelmében Siófok Balaton déli partján lévő közigazgatási területén, az Orgona utcától a Szent László utcáig terjedő szakaszra, valamint a város Alsó utca, Rét utca területein a viharos, szeles időjárásra tekintettel elrendelt készültség a visszavonásig érvényes.

A védekezés ideje alatt a műszaki ügyeletet a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Városőrsége (8600 Siófok, Fő tér 1., tel: 06-84/506-540, a közbiztonsági referens: 06-84/504-270), illetve a hivatal műszaki állománya látja el (Siófok, Fő tér 1. tel: 06-84/504-100).

Dr. Lengyel Róbert polgármester a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségével és a katasztrófavédelemmel közös veszélyhelyzeti felmérést követően rendelte el a II. fokú vízkár elhárítási készültséget, melynek keretében megkezdték a szükséges intézkedéseket. Jelenleg Siófokon az Orgona utca, Bimbó utca, Zichy utca által határolt területen, valamint a Gábor Áron utca, Munkácsy Mihály utca, Halápy János utca Balaton-parti torkolatában homokzsákok kihelyezése van folyamatban.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége és a Városőrség figyelő-jelentő szolgálatot lát el.

A készültséget kármegelőzés céljából kellett elrendelni, mert a Balatonnak magas a vízállása, és rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék, valamint erős szél várható a térségben.

AktuálisBalaton SiófokvízkárelhárításkészültségVízügyi Igazgatóság