2024.04.24, Szerda

Víz Világnapi Konferenciát rendeznek Siófokon

siofok.hu

2018.03.20. 17:30

A Balatonról szóló Víz Világnapi Konferencia lesz Siófokon március 20-án 10 órától a polgármesteri hivatalban.

Hirdetés

Célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a Balaton vízgyűjtőjén tapasztalható szélsőséges időjárási eseményekről, a tó vízmérlegéről, ökológiai állapotának helyzetéről, a halgazdálkodásról, a legújabb kutatások eredményeiről, a tervezett fejlesztésekről, beruházásokról.

A víznek ősidők óta fontos szerepe volt és van a földi élet, a termelés és a társadalmi-gazdasági fejlődés alakulásában. Az adott korok társadalmi-gazdasági élete szinte minden vonatkozásban összefüggött és összefügg a víz-viszonyokkal. A víz és a társadalom állandó kölcsönhatásban van egymással.

A tiszta és biztonságos víz gazdasági értéke már ma is felbecsülhetetlen, és mai tudásunk szerint egyre inkább azzá válik a jövőben. A természetes és mesterséges tavak, víztározók az ivóvíz hálózatot és az öntöző rendszereket vízzel látják el, rekreációs célokat szolgálnak, valamint horgászati lehetőséget, természetes és kulturális értéket testesítenek meg és ezen adottságokra építve számtalan szolgáltatást biztosítanak.

A Balaton Fejlesztési Tanács által szervezett konferencián az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézete, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai, vízgazdálkodási és környezetvédelmi szakemberek tartanak előadásokat.

A konferencia időpontja: 2018. március 20. Kezdés: 10 óra (várható befejezés 14:30)

Helyszín: Siófok Polgármesteri Hivatal (Balaton terem)

AktuálisBalaton SiófokvízgyűjtőVíz Világnapi Konferenciaökológiai állapot