2024.03.29, Péntek
Helytálltak a szőkedencsi önkéntesek
Fotó: Somogy MKI

Helytálltak a szőkedencsi önkéntesek

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.04.18. 17:00

Sikeresen megbirkóztak a feladattal a szőkedencsi polgárőr és tűzoltó egyesület önkéntesei a mai minősítő gyakorlaton, amellyel újra jogosultságot szereztek arra, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is felszámolják a káreseteket.

Hirdetés

Tűz ütött ki egy szőkedencsi magtárban – így érkezett a gyakorlat résztvevőinek a jelzés. A gyakorlat feltételezése szerint a kétszintes épület első emeletén égtek a fa berendezési tárgyak. A tűz oltását egy ember megkezdte, ám a füsttel telítődött helyiségben eszméletét vesztette. A település önkéntes tűzoltói a sűrű füst ellenére gyorsan megtalálták az eltűnt személyt és a kimentését követően a mentők kiérkezéséig megkezdték az újraélesztését. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből, majd két vízsugárral elfojtották a lángokat. Gyors beavatkozásuknak, a megfelelő taktikai elvek alkalmazásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

A szakmai elöljárók nyomon követték a beavatkozás mozzanatait. Ellenőrizték, hogy az önkéntesek elzárták-e a közműveket, miként hajtották végre a felderítést, a sérült személy mentését és a tűzoltást. Az értékelés során elhangzott: a környező települések életében fontos szerepe van a példásan működő egyesületnek, ugyanakkor a vállalt feladatuk nagy felelősséggel jár. A Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület azonban mind a szakmai, mind a technikai feltételeknek megfelelt, így az itt élőknek továbbra is önállóan beavatkozóként nyújtanak segítséget.

Galéria

AktuálisSzőkedencsönkéntesSzőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület