2024.03.28, Csütörtök

Ötvenkét település nevezett a siófoki Nemzeti Regattára

siiofok.hu

2018.04.18. 18:30

Az ország különböző térségeiből 52 település nevezett a nyár első balatoni fesztiváljára, a Nemzeti Regattára.

Hirdetés

A 2018. június 9-10-én megrendezett vitorlásversenyen fergeteges koncertekkel és színes programokkal várja az idén 50 éves, házigazda Siófok az érdeklődőket. Ördög Nóra lesz az egyik házigazda, fellép Király Viktor, a TNT, a 15 éves Kowalsky meg a Vega és a Patikadomb.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlásfesztiválján újra várják a települési csapatokat és az érdeklődőket.

 

A szervezők tényleg minden korosztálynak kínálnak programot, kikapcsolódási lehetőséget a parton és vízen egyaránt. A résztvevő települések és csapataik mellett több ezer látogatóra számítanak a kétnapos nyárindító siófoki fesztiválon. A szórakoztató programok mellett, az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni. A gyerekeket is rengeteg felfedezni való játék, kézműves foglalkozás és program várja a helyszínen.

Már a nevezési határidő előtt elfogytak a települési helyek a két napos fesztiválra, így idén 52 szerencsés település mutatkozhat be Siófokon június 9-10-én a Balatonra irányuló reflektorfényben saját értékeivel, látnivalóival, ízvilágával. Az eseményre kilátogatók már biztosan találkozhatnak többek között olyan nagyvárosok csapataival, mint Budapest, Győr, Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Miskolc, Szolnok de Balaton parti települések mellett az ország különböző részeiről is érkeznek további résztvevők, így említhető Makó, Nagykőrös, Hajdúnánás, Gyöngyös vagy akár Kiskunmajsa is.

A benevezett 52 magyarországi település összemérheti tudását a partról jól követhető vitorlásversenyen, a Sió csatornán zajló izgalmas sárkányhajó versenyben, mindemellett bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol a háziasszony szerepkörében Ördög Nóra közreműködik. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településkel a Települési Ízek Utcájában lehet még ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja saját látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét is a szakértő zsűri és az ínyenc, kóstolni vágyó fesztivál látogatóknak.

A különböző versenyszámokat külön-külön is szakértő zsűri bírálja el, sok értékes, látványos és a település hírnevét öregbítő díj talál gazdára a kétnapos fesztivál keretében, így a benevezett települések biztosan nem térnek haza üres kézzel, csakis tele balatoni élményekkel!

 

Zirc: „A Nemzeti Regattán való település bemutatkozásunk koncepciója, hogy az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő Bakonyi Betyárnapok hírét elvigyük a Balatonra és vendégcsalogató módon harangozzuk be ezt a jubiláló eseményt. Ennek érdekében egy betyárcsárda installációval készülünk, amelyben autentikusan megjelenítjük annak a kornak, stílusnak hagyományőrző elemeit, hangulatát. Tréfás betyárpróbákkal, játékokkal színesítjük a Nemzeti Regattára ellátogatók időeltöltését, emelve ezzel is a rendezvény színvonalát, sokszínűségét, programkínálatát.”

További információk a www.nemzetiregatta.hu oldalon olvashatók.

AktuálisNemzeti Regattavitorlásverseny Siófok Bahartbalatoni fesztiválÖrdög Nóra