2024.04.20, Szombat

Tök Jó Nap a fonyódi Dísz téren

fonyod.hu

2018.10.20. 08:00

A tavaszi Kulinária mintájára újra megtelik élettel és gasztronómiai programmal a Dísz tér Fonyódon.

Hirdetés

A több éve sikeres őszi rendezvény, a Tök Jó Nap eddig is remek alkalom volt a közösség tagjainak a találkozásra, beszélgetésre és tökös ételkülönlegességek megismerésére, most pedig a piacról új helyszínre költözve még inkább a kulináris élményeké lesz a főszerep.

A városi, környékbeli vállalkozók és a fonyódi intézmények - szervezők - összefogásának eredményeként, az események sora egész nap biztosít kikapcsolódási lehetőséget minden korosztály számára.

Több helyi kávézó és szolgáltató csatlakozott a városi szervezésű rendezvényhez, így a gasztronómiai kínálat még gazdagabbá válik.

Pavlicsek Csaba, világbajnok ezüstérmes ételszobrász bemutatója alighanem egyedi látványt biztosít majd a résztvevőknek, ebédidőtől délután háromig megtekinthetők az alkotásai és a készítés folyamata is.

Az ötödik alkalommal megrendezett Tök Jó Napon a fellépők közt találkozhatunk a Fonyódi Önkéntes Tűzoltózenekar tagjaival, bemutatkozik a Helen Doron Angol Oktatóstúdió és a Kangatraining csoport, a Carmen Cavea Színház zenés gyermekműsora - a Tökfilkó kalandjai a kisebbeket szórakoztatják majd, de lesz Tök Latin Varázs gitárműsor is. Színpadra lépnek a Fonyódi Betyárok néptáncosai, a BNK Táncstúdió társastánc csoportja, a Stereo Swing feat Szűcs Gabi élőzenés koncertjükkel, valamint a Halloween Led Show és a Szőlőskislaki Artistaiskola növendékei.

Színesíti még a napot a Tök jó kvíz, valamint az előzetesen elkészített, kifaragott tökök eredményhirdetése is. Lesz játszóház és kézműves foglalkozások a város intézményeinek közreműködésével, az Egészségfejlesztési Iroda Fonyód Lelki Egészség Központja bemutatkozik a helyszínre kitelepülve és a mindig nagy sikerű kézműves vásár sem maradhat el.

Profi séfek tökös étkei és neves borászok minőségi borai elérhetők és kóstolhatók lesznek ezen a szombaton.

A tökfaragó versenyre regisztrálni 2018. október 18. csütörtökig lehet egyéni, családi és csoportos kategóriákban. A helyszínen regisztrációra már nincs lehetőség, a versenyben az otthon elkészített alkotások vesznek részt.

Információ és regisztráció: tel: 06 20 320 5599, e-mail: [email protected]

A Tök Jó Nap zárása után aztán - hála a közreműködő vállalkozásoknak - egy Halloween Party kerekedik a töklámpások fényárjában a Dísz téren, 19 órától egészen 23 óráig, jelmezes retro party is lesz discoval! A legjobb jelmezeket díjazzák is!

 

 

AktuálisSomogy megyeFonyódgasztronómiaTök Jó Nap