2024.04.25, Csütörtök
Ezen a hétvégén különleges eseményre készül a Magyar Szervátültetettek Szövetsége
pixabay - illusztráció

Ezen a hétvégén különleges eseményre készül a Magyar Szervátültetettek Szövetsége

MTI OS

2019.05.10. 21:07

A világon egyedülálló módon 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol el szombaton reggel 07 órakor Balatonfüredről, akik váltóban szeretnék teljesíteni az UltraBalaton futás 221 km-es távját.

Hirdetés

Az esemény egyúttal egy Magyar Rekord kísérlet is lesz.  A céljuk, hogy megmutassák, ők is élhetnek teljes életet, valamint hogy támogatást és adományokat  gyűjtsenek a Szövetség új életre felkészítő programjához, amely 5 év után támogatás hiányában leállt.   Van közöttük szívátültetett, tüdőtranszplantált, vese- és májátültetett és művesekezelt futó is, valamint kombinált szervátültetettek, akik közül van, aki 21 km-t fut, van aki kettőt. A csapat legfiatalabb tagja egy 14 éves veseátültetett, a leghosszabb távot egy fiatal férfi kombinált  tüdő- és májtranszplantáltként vállalta be.

"Próbált Ön már új életet kezdeni? És szó szerint értve? Amikor már nincs alternatíva, mert elfogy a levegő, vagy nem ver a szív? A szervátültetés életet ment, de az új élethez új életforma kell, és ezt meg kell tanulni. Erre készíti fel sorstársait adományokból és támogatásokból a Magyar Szervátültetettek Szövetség ingyenes Képzett Beteg Programja, melyre a sportolók gyűjtenek.
Kontaktok:  
Berente Judit Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöke Tel: 30-634-8982
Dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató, akik végig az esemény helyszínén tartózkodik majd  Tel: +20 458 5562
( Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége )

AktuálisMagyar Szervátültetettek SzövetségeszervátültetettfutóUltrabalatonrekordkísérlet