2024.04.25, Csütörtök
Újabb kondiparkokkal gazdagodott Kaposvár
kaposvar.hu

Újabb kondiparkokkal gazdagodott Kaposvár

kaposvar.hu

2020.08.14. 09:00

Kaposvár azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra az ország legegészségesebb városa legyen. Ezt a célkitűzésünket szolgálja, hogy az elmúlt hónapokban két újabb kondiparkot is építettünk, amelyet nem csak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is szívesen használ – erről Kaposvár alpolgármestere beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján a Zaranyi lakótelepen.

Hirdetés

Pintér Rómeó elmondta: arra bíztat mindenkit, hogy a mindennapok során szánjon fél órát a lakóhelyéhez legközelebb eső kondiparknál lévő eszközök használatára, hiszen az egészségünk a legfontosabb.

 

kaposvar.hu

 

Mintegy 130 millió forintot költ a város arra, hogy megteremtsük annak a lehetőségét, hogy a kaposváriak kortól függetlenül mozoghassanak. Ebben vannak fél kosárlabdapályák, ovifocipályák, valamint kondiparkok is – mondta el Szita Károly polgármester.

 

kaposvar.hu

 

Az elmúlt hónapokban 17 millió forintból épült meg kettő kondipark, az egyik a Zaranyi lakótelepen, a másik a Füredi úti központi játszótér mellett. A lakók kérését figyelembe véve helyszínenként 6-6 darab eszközt használhatnak a mozogni vágyók, a kortalan tornán résztvevőknek pedig segítenek a mozgásfejlődésben. Városszerte hat ilyen kondipark épült a Városligetben, a Sávház mellett, a Deseda Csónakháznál, valamint az Arénánál.

 

kaposvar.hu

 

A város folytatni fogja ezeket a beruházásokat, hiszen igény van arra, hogy különböző szabadtéri sportolási lehetőséget biztosítsanak a kaposváriaknak.

 

kaposvar.hu

 

AktuálisKaposvárSomogy megyekondiparkok