Aktuális

Csatorna illemtanra tanít a balatoni víziközmű szolgáltató

2017.12.12

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, attól egyszer s mindenkorra megszabadultak, bármi volt is az. Azt képzeljük, a szennyvíztisztító majd úgyis ártalmatlanítani fog minden leeresztett mérget. DE EZ SAJNOS NEM IGAZ! – hívja fel a figyelmet a “csatorna illemtant” napokban közzétevő, siófoki székhelyű Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Elég hal lesz az év végi ünnepekre

2017.12.12

Lesz elegendő magyar hal az év végi ünnepekre, sőt a kiegyensúlyozott belföldi kínálat mellett jelentős mennyiség jut exportra is - mondta az MTI-nek a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője.

4 éve töretlen a Senior Program sikere Kaposváron

2017.12.11

Helyi Termék Nappal, tesztírással, Campus-bejárással valamint a tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult tegnap a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve. A siker töretlen, sőt egyre népszerűbb a program, átlagosan 322 hallgató vett rész egy-egy előadáson.

Megkapta a kínai exportengedélyét a kaposvári Kométa

2017.12.10

Második alkalommal rendezett nagy karácsonyi vacsorát a dolgozóinak a Kometa 99 Zrt., az idén a kaposvári sportcsarnokban. A legkiválóbb munkatársaikat kitüntették ebből az alkalomból, tudtuk meg Hollósy Tibortól ügyvezető igazgató-helyettestől, beszerzési igazgatótól. Szerinte az este alkalmat adott arra, hogy a dolgozók élvezzék a munkájuk gyümölcsét.

Jónak lenni jó! - A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia is csatlakozott a kezdeményezéshez

2017.12.09

A Nemzeti Kézilabda Akadémia is támogatja a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát - mondta Mocsai Lajos, a szervezet szakmai és sporttudományos igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Eredményes a kaposvári foglalkoztatási paktum

2017.12.08

A kaposvári foglalkoztatási paktum eddig elért eredményeiről és további célkitűzéseiről tartottak fórumot a városházán pénteken.

Balaton-felvidék: 3 milliárd forintos projekt vár aláírásra

2017.12.08

A Balaton-felvidéki kultúrtáj, mint világörökségi várományos helyszín 3 milliárd forintos költségvetésű projektet nyújtott be a GINOP forrásaira pályázva turisztikai fejlesztésekhez. A projektet jegyező tíz tagú konzorcium jó eséllyel számíthat arra, hogy a jövő héten pozitív döntés születik az ügyükben, és elnyerik az igényelt támogatást – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén.

Közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket tartottak Kaposváron, Siófokon és Barcson

2017.12.07

Az ellenőrzések december 8-ig tartanak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

Startmunka programban megvalósuló pihenőhely átadása Öreglakon

2017.12.07

Öreglak Község Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan a 2017. évben is több közfoglalkoztatási programot indított a településen.

A cukorgyár lett az év kaposvári munkáltatója

2017.12.06

Szita Károly, polgármester köszöntőjében azt mondta: a cég sokaknak ad biztos megélhetést és erősíti a város gazdaságát.

MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend

2017.12.06

A 2017/2018-as vasúti menetrend december 10-én lép életbe, a változás leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon jelentős - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Információs tábla lesz a kaposvári lépcsőházakban

2017.12.05

Valamennyi, vagyis hétszáz lépcsőházba helyez ki információs táblákat a napokban a kaposvári önkormányzat, ezeken összegyűjtve a legfontosabb tudnivalókat a lakóknak az ügyintézéshez, vagy váratlan segítségnyújtáshoz.

Díjat kapott Memlaur Imre, a Csiky Gergely Színház fővilágosítója

2017.12.04

Magyar Teátrum-díjat kapott Memlaur Imre, a kaposvári Csiky Gergely Színház fővilágosítója, világítástervezője.

Nemcsak ajándékoztak, gyűjtöttek is a Mikulás-hajón Siófokon és Balatonfüreden

2017.12.04

Mikulás-gyerekhajóval várta a Balatoni Hajózási Zrt. a legkisebbeket Balatonfüreden és Siófokon. A hajózási társaság dolgozói és az utasok adományokat is gyűjtöttek, a Mikulásgyár képviselőinek adták át, akik eljuttatják a rászorulóknak.

Gyerekzsivajtól volt hangos Marcali tűzoltósága

2017.12.03

A héten több alkalommal is óvodások látogatták meg a marcali tűzoltóságot. Az apróságokat bevezették a tűz elleni védekezés alapjaiba.

Vadászbombázót állítanának a körforgalomba Taszár és Kaposvár közzött

2017.12.12

Taszár katonai múltjának állítana emléket a település egy Szu (Szuhoj) 22-es vadászbombázóból készített monumentális emlékművel.

Kaposvári őssejtügy - Csalás miatt is bűnösnek mondták ki a vádlottakat

2017.12.11

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn a Fővárosi Törvényszék. Az ügy mind az öt vádlottja - különböző időtartamra felfüggesztett - börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

A Marcali Múzeum Keszthelyen

2017.12.11

Közös időszaki kiállításon eleveníti fel a Marcali és a Keszthely környéki karácsonyi népszokásokat a két múzeum. Február 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Keszthelyi Balaton Múzeumban a néprajzi gyűjtemények tárgyi emlékeit, régi fényképfelvételeiket, berendezett enteriőröket, valamint az utóbbi évtizedekben készült filmfelvételeket.

Balatonlellei az ország legjobb rozé bora

2017.12.10

A balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok egyik tétele kapta meg az „Ország Legjobb Rozé Bora” elismerést.

Korszerűsített iparterületeket adtak át Kaposváron

2017.12.09

Átadták a megújult Raktár utcai iparterületet és a Videoton Ipari Parkot Kaposváron, korszerűsítésükre mintegy 600 millió forintot költöttek a somogyi megyeszékhelyen - tájékoztatta a városháza közleményben az MTI-t.

Az ország hatodik legjobb sportolói a somogyi tűzoltók

2017.12.08

December hetedikén kihirdették a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2017. évi országos pontszerző bajnokságának eredményeit a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

Véget ér a vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon

2017.12.08

A hétvégén véget ér a vágányzári időszak a felújítás alatt lévő dél-balatoni vasútvonalon

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén - elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy megyére

2017.12.07

Erős szélre, csapadékra: esőre és hóra is készülni kell a hétvégén. Kezdetben 10 fok körüli maximumok lesznek, a hét végére viszont lehűlés érkezik, s napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Balaton Sound - Chainsmokers és David Guetta újra lesz jövőre

2017.12.07

Mások mellett a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és Dj Snake is fellép a Balaton Sound fesztiválon, amelyet jövőre július 4-től 8-ig rendeznek meg Zamárdiban.

A Mikulás Regattával indult a téli vitorlás versenysorozat Balatonlellén

2017.12.06

A nagy hideg ellenére rekord számú, 21 egység nevezett a téli vitorlás versenysorozat első versenyére, a Mikulás Regattára – számolt be Tóth Balázsnak, a versenyt szervező BL YachtClub ügyvezetője.

Lejárt diákigazolványok

2017.12.05

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Nagyobb biztonságban tudhatjuk a szőlőskislaki gyermekeket

2017.12.05

Közvetlenül az oktatási intézménynél szállhatnak fel-le a buszról.

Japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet Siófokon

2017.12.04

A HONO-O-DAIKO japán dobegyüttes ad jótékonysági koncertet a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében december 6- án, szerdán 17.00 órától.

A parlagfű-szezon véget ért, Somogyban rendelték el a legtöbb kényszerintézkedést

2017.12.04

Idén eddig országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel, ennek a nagysága 5044,16 hektár, a közérdekű védekezést elrendelő határozatok száma pedig 2721 a földhivatal által november 17-éig megadott adatok alapján – olvasható Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői érdeklődésre írt levelében.

Aranycsengő Adventi Vásár nyílt Siófokon

2017.12.03

December 1-jén nyit, és december 24-én délig tart nyitva a siófoki Aranycsengő Adventi Vásár.