Aktuális

Átadták a ZÁÉV által felújított kaposvári vasútállomást

2017.03.09

A 118 éves épület teljes tetőszerkezete, homlokzata, főfalai és utasterei is megújultak.

Eldőlt: Munkaszüneti nap lett nagypéntek

2017.03.08

Az Országgyűlés kedden munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

Még nem kell temetnünk az idei bortermést!

2017.03.06

Korai még temetni az idei bortermést és bort, a szőlő ugyanis "téli álmot alszik", a mínusz 20 fok körüli hőmérsékleteket is elviseli - közölte a Borháló Borkereskedés.

Komoly gondok a magyar UPC Direkt-nél

2017.03.04

Több olvasónk is jelezte, hogy a UPC Direct vezeték nélküli szolgáltatásinak az ügyfelei pénteken számos hazai forgalmazónál zárt ajtókba ütköztek. A kecskeméti forgalmazó üzletének az ajtajára az volt kiírva, hogy az üzlet adminisztratív okok miatt van zárva, de hasonló felirattal szembesülhettek az ügyfelek Szegeden és még számos hazai városban.

Brutális jégcunami pusztít a Balaton partján

2017.03.01

Szántódnál helyenként 2-3 méteres magasságig feltorlódtak az összetört jégtáblák, melyeket a viharos szél és a tólengés lökött ki a hullámtörő köveken át az utakra, járdákra.

Újraindult a balatoni kompközlekedés

2017.02.27

Több mint másfél hónapos kényszerszünet után Szántód és Tihany között a kedvező időjárásnak köszönhetően a mai napon újraindult a kompközlekedés.

A kukoricát szennyező toxin hatásaira kíváncsiak Kaposváron

2017.02.24

A Kaposvári Egyetem napokban kezdődött kutatásában a kukoricát egyik leggyakrabban szennyező anyagnak, az úgynevezett fumonizin mikotoxinnak a lakosság egészségét veszélyeztető hatását vizsgálja.

Kaposváron nem lesz hiány a rendezvényekből

2017.02.23

2017. február 23-án Kaposvár több kiemelt rendezvényének 107 millió forintos támogatásáról döntött a város közgyűlése.

Idén 24 pince készítheti el a BalatonBort

2017.02.22

A BalatonBor az első olyan közösségi termék ma Magyarországon, ahol a bor stílusa is kritérium, és ami közösségi gondolkodást, összefogást fejez ki. Ennek érdekében több mint húsz tóparti pincészet összefogásával, speciális minőségbiztosítási rendszerrel fognak elkészülni az idei BalatonBorok.

A helyi foglalkoztatás fejlesztéséért fogtak össze Somogy megyében

2017.02.20

A munkaerő-piaci helyzet javítása, a munkahelyek megtartása és újak ösztönzése, illetve gazdaságfejlesztési tervek elkészítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Somogy Megyei Kormányhivatal és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A Paktum projekt a célok megvalósítására 1,231 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült. A foglalkoztatási programba 843 kaposvári főt vonnak be.

Fontos határidő közeleg a vállalkozók számára!

2017.02.19

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Senior Program

2017.02.17

A Kaposvári Egyetemen 66 alkalommal, 7 tudományterületen, 37 tudományágban 120 előadás hangzott el a Senior Program keretében az elmúlt 6 szemeszterben.

A közgyűlés kiáll a Dráva védelme mellett

2017.02.16

2017. február 15-én Horvátország vízierőmű-terveivel szembeni fellépésre kérte fel a kormányt a Somogy Megyei Közgyűlés. A képviselők többségének támogatásával meghozott döntés szerint a testület elutasítja a folyón az újabb vízierőművek építését. Tavaly novemberben a Baranya Megyei Közgyűlés a somogyival lényegében egyező határozatot fogadott el a Dráva védelméért.

A vártnál is több terv érkezett be a siófoki ötletpályázatra

2017.02.14

Összesen 17 pályamű érkezett be arra az pályázatra, amit még tavaly novemberben írt ki Siófok a központi üdülőterületének komplex fejlesztésére. Az eredményhirdetés és díjkiosztás február 28-án lesz.

Megújul és múzeumként él tovább Kaposvár régi levéltára

2017.03.08

1,4 milliárd forintból renoválják a kétszáz éves épületet, melyből korábban leromlott állaga miatt már távozott a levéltári gyűjtemény.

Falugazdászi támogatással bővítette szolgáltatásait a Kaposvári Nagypiac

2017.03.07

2017. március 7-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Elnöke Dr. Gombos Sándor ünnepélyes keretek közt indította el a falugazdász szolgáltatást a Kaposvári Nagypiac Új Fedett Csarnokában.

Újra lehet pályázni a rádiós műsorok támogatására

2017.03.04

A Médiatanács döntése alapján a megyében a Rádió Most Kaposvár kapott segítséget, de az idei év kereteit is megnyitották.

A balatoni hajózás is formát ölt az Utazáson

2017.03.02

2017. Március 2-5. között a Balatoni Hajózási Zrt. is részt vesz a budapesti Utazás Kiállításon, ahol a balatoni régiós standon hajót formáló torta ünnepélyes felvágásával mutatja be új hajós programjait és szolgáltatásait, köztük az idei év nagy kedvencét a Playmobil hajójegyet.

Jelentősen elszaporodtak az avartüzek Somogyban

2017.02.28

Körültekintés nélküli aljnövényzet égetés okozta szabadtéri tüzek adtak munkát az elmúlt napokban a megye önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltó egységeinek.

Egyre népszerűbb a Balatoni Torkos Csütörtök

2017.02.25

Már 14 vendéglátóhely biztosít lehetőséget a kedvezményes vendégeskedésre március 2-án a Balatoni Torkos Csütörtökön. Az éttermek, vendéglők többsége az ételre és az italra is 50 százalékos kedvezményt ad. Vannak olyan üzletek is, ahol több napon át várják olcsóbb árakkal a vendégeket.

Tovább bővülnek a BAHART kikötői

2017.02.24

2017-ben tovább bővül a Balatoni Hajózási (BAHART) Zrt. kikötőlánca. A tavaly Alsóörsön átadott ötven férőhelyes új kikötőben idén áprilisban további száz úszópontonos helyet vehetnek birtokba a vitorlások, valamint 22 férőhellyel bővül a déli part vitorláskikötője Fonyódon.

Acélosodik a bírói kontroll a közigazgatás felett

2017.02.23

A közigazgatási perrendtartási törvény alkalmazásával rendkívüli módon megerősödik a bírói kontroll a közigazgatás felett - jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Emellett példaként említette, hogy a pécsi bíróság illetékességi területéhez fog tartozni Baranya mellett, Somogy, Tolna és Fejér megye is.

Még van jég a Balatonon, de korcsolyázásra már alkalmatlan!

2017.02.21

Habár a folyamatos enyhülés miatt egyre puhul, kásásodik és gyertyásodik a Balaton jege, ennek ellenére hétfőn a Siófok előtti nyílt vízfelület felett még mindig 20 centiméternyi jégvastagságot mértek az összefüggő jégtakarón.

Hattyúkat pusztított el a madárinfluenza

2017.02.20

A madarakat is megviselte a kemény tél. A tartós fagy és táplálékhiány következtében sok egyed elpusztult, a legyengült példányok pedig különböző vírusfertőzéseknek, így a madárinfluenzának estek áldozatul.

A Balaton üledékmintái is segíthetnek a klímaváltozás megértésében

2017.02.18

A Magyar Tudományos Akadémia kutatói a Balaton jegéből gyűjtenek tavi üledékmintákat annak érdekében, hogy vizsgálataikkal közelebb juthassanak a globális felmelegedés várható hatásainak megértéséhez.

Megalakult a Somogy megyei foglalkoztatási fórum

2017.02.16

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumában létrejött a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum, mely a megye foglalkoztatottsági helyzetét hivatott javítani mintegy 1,878 milliárd forintos költséggel. Emellett 34 szervezet részvételével a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében megalakult a megyei Foglalkoztatási Fórum.

Somogy megyében is fejleszt a Duna-Dráva Nemzeti Park

2017.02.14

A nemzeti park igazgatósága élőhely-rehabilitációt hajt végre Dunaszekcsőnél, új őrszolgálati irodát épít Kölkeden, és infrastrukturális fejlesztéseket végez Barcs környékén, összesen közel 1 milliárd forintból.

Közeleg a tavasz: megjelentek az első hóvirágok!

2017.02.13

2017. február 12-én hóvirágok bújtak elő a Somogy megyei Pogányszentpéternél.