Aktuális

Idén is folytatódik a Civil Akadémia rendezvény-sorozata Siófokon

2018.01.09

Idén a balatoni hajózásról szóló előadással folytatódik Siófokon a Civil Akadémia rendezvény-sorozata január 25-én 17.00 órától. Az előadó dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) volt vezérigazgatója lesz.

Aratják a nádat a Balatonnál

2018.01.08

Aratják a nádat a Kis-Balatonnál. Február végéig több száz hektáron vágják a növényt. A nád aratását nem csak gazdasági haszna miatt végzik, természetvédelmi szempontból is fontos, hogy időről-időre megújuljon a növényzet.

Horváth Gyula lett Ordacsehi polgármestere

2018.01.08

Horváth Gyula (független) nyugdíjas rendőrt, pedagógust választották Ordacsehi polgármesterévé vasárnap - közölte Tóth Zoltán, a balatonboglári helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Ez az Év Madara 2018-ban

2018.01.07

Több évtizednyi szünet után 1997-ben költött újra Magyarországon a vándorsólyom. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a 20 éves évfordulóra emlékezve szenteli 2018-at a világ leggyorsabb madarának. Egy szakértő véleménye szerint, ez a szárnyas képes akár egy túzokot is elejteni.

Tetőteraszos rendezvényközpont épül Zamárdiban

2018.01.06

Különleges rendezvényközpontot szeretne Zamárdi megvalósítani közel a Balaton-parthoz. Csákovics Gyula elmondta: a turisztikai projekthez 350 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP).

Nemzetközi szépségversenyt nyert a Miss Balaton királynője

2018.01.05

Király Lili, akinek a fejére 2014-ben került a Miss Balaton koronája, ezúttal egy nemzetközi versenyen is bebizonyította, hogy a magyar lányok szépsége páratlan. Lili a Grúziában megrendezett Diamond of the World során képviselte hazánkat, ahol végül ő nyerte el a királynői címet.

IX. Fonyódi Kolbászfesztivál: kolbászból lesz a kerítés is

2018.01.05

2018. február 2-4. között rendezik meg a IX. Fonyódi Kolbászfesztivált a helyi városi sportcsarnokban. A gasztronómiai és kulturális rendezvényen a hosszan tekeredő kolbászokon és pálinkákon kívül előadások, néptánc, népzenei bemutatók, utcabál, mulatós műsor és koncertek várják az érdeklődőket – áll a település közleményében.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Gyermekétkeztetésre 79 milliárd, ingyenes tankönyvre 12 milliárd jut idén

2018.01.04

Szociális gyermekétkeztetésre az idei költségvetésben 79 milliárd forint, ingyenes tankönyvre pedig 12 milliárd forint jut - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Polgármestert választanak vasárnap Ordacsehiben

2018.01.03

A korábbi polgármester váratlan halála miatt tartanak időközi választást a Somogy megyei Ordacsehiben január 7-én. A posztért két független jelölt indul - tájékoztatta Tóth Zoltán, a település Balatonboglárral közös önkormányzati hivatalának illetékes osztályvezetője szerdán az MTI-t.

Januártól újabb mozgóképes kérdésekkel bővül a KRESZ-vizsga

2018.01.03

A kedvező tapasztalatok alapján januártól újabb mozgóképes kérdések jelennek meg a járművezetői elméleti vizsgákon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

Kaposváron született az év első somogyi babája

2018.01.02

A kaposvári kórházban született az év első somogyi babája. Az újszülött császármetszéssel jött a világra, az anyuka és a kisfiú is jól vannak.

2018-as változások az autópályás díjfizetésben

2018.01.02

Az újév az autópálya díjak fizetése terén is változásokat hozott, amelyekkel a Balatonra érkezőknek is érdemes tisztában lenniük.

Újraindul az iskolabusz Balatonbogláron

2017.12.30

Nagyobb biztonságban lesznek januártól a szőlőskislaki gyermekek, mert közvetlenül az iskolánál szállhatnak fel és le a buszokról.

Szilveszteri Regatta és Újévi Csobbanás a Balatonnál

2017.12.28

Eddig több mint húsz csapat nevezett az V. Szilveszteri Regatta vitorlásversenyre, amely december 31-én Balatonlelléről indul, míg másnap Szigligeten több száz résztvevőre számítanak az Újévi Csobbanáson, amelyet hetedszer rendeznek meg.

Az ország nagy részén tartós ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2018.01.08

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gazdák aggódnak a túlságosan enyhe időjárás miatt

2018.01.08

Aggódnak a gazdák a napok óta tartó tavaszias időjárás miatt, mivel rügyeznek a fák, és ha továbbra is ilyen meleg lesz, majd erős lehűlés következik, komoly károkkal kell számolniuk.

Balaton: egyre nagyobb teret kapnak az elektromos hajók

2018.01.07

Világviszonylatban a kedvtelési célú hajók mintegy 70 százalékát a motoros hajók teszik ki, hiszen ezek a vitorlásokkal ellentétben nem igényelnek elmélyült vízi ismereteket, ráadásul a vitorlásoknál fellelhető sportérték nem mindenkinek fontos. A Balatonon a belső égésű motorok használata tilos, ezért a tavon egyre nagyobb teret kapnak az elektromos hajók.

Folytatódtak az ellenőrzések az M7-es autópálya somogyi szakaszán

2018.01.06

Továbbra is az előzési tilalom érvényre juttatása a cél.

Megkezdődött Somogyország ünnepe

2018.01.05

A somogyi városok zászlóinak jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett vonták fel pénteken délelőtt a megye lobogóját a kaposvári Vármegyeháza előtt.

Gombamód szaporodhatnak a szállodák a Balaton környékén

2018.01.05

Tokaj után új pályázati forrásból vehet lendületet a szálláshelyfejlesztés a Balaton környékén és a Sopron-Fertő kiemelt térségben – a piaci értesülések összhangban vannak a konstrukció előzetes tervezetével. Vészesen közeleg a 300 milliárd forint keretű Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első ütemében meghirdetett három pályázat benyújtási határideje.

Közel négymilliárdos adóbevételre koccintottak a kaposvári városházán

2018.01.04

Sikeres évet zártak 2017-ben és izgalmas 2018-as év elé néznek a kaposvári gazdasági élet főszereplői – hangzott el a városháza dísztermében, ahol Kaposvár nagyadózóit köszöntötték. Valamennyiük teljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy a város növekedhessen.

Hat százalékkal nőtt a helyi iparűzésiadó-bevétel Kaposváron

2018.01.04

Hat százalékkal, mintegy 2,6 milliárd forintra nőtt Kaposvár helyi iparűzésiadó-bevétele 2017-ben az előző évhez viszonyítva - mondta a Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Drágábban utazhatunk a kaposvári buszokon

2018.01.03

Az előre váltott buszjegyek 5 forinttal drágultak, míg az egyvonalas bérlet 130 forinttal kerül többe januártól.

Több ügyfélszolgálatot nyit a NAV Somogy megyében

2018.01.03

A NAV Somogy megyében is több ügyfélszolgálatot nyit az idei évben. Jelenleg ugyanis csak a megyeszékhelyen, Kaposváron működik, viszont Barcson, Csurgón, Fonyódon és Tabon is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a NAV munkatársai a kormányablakokban fogadják az ügyfeleket.

Négy Tolna megyei kistelepülés projektjét támogatja az Emmi

2018.01.02

Negyvenmillió forinttal támogatja pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága 119, közte négy Tolna megyei kistelepülés kulturális projektjét.

Több fa és sövény esett a szilveszter áldozatául Somogyban

2018.01.02

Kisebb tüzekhez vezettek a nem körültekintően használt tűzijátékok szilveszter éjszakáján. Súlyosabb sérülés vagy tűzeset azonban nem történt.

Munkalehetőségben is kettészakadt az ország

2017.12.31

Győr-Moson-Sopron megyében a szeptember végi üres álláshelyek száma 26 százalékkal meghaladta a nyilvántartott álláskeresők létszámát, míg Somogyban 12 álláskereső jutott egy helyre.

Nem adták meg az engedélyt a siófoki magánjachktkikötő megépítésére

2017.12.29

A siófok-szabadifürdői Aranypart szabadstrandon 99 férőhelyes magánjachtkikötőt építene a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt.

Télen is vonzóak Siófok szállodái

2017.12.28

Szilveszterkor a magyarok belföldre utaznak a legszívesebben, a húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van a Trivago.hu összesítése alapján.