Aktuális

Javában zajlik a karácsonyi hal lehalászása Somogyban

2017.11.24

A tógazdaságokból főként pontyot, süllőt, csukát és harcsát szállítanak ilyenkor a boltokba.

Balatonszárszó nem adja fel, pályázik a városi címre

2017.11.23

Balatonszárszó egyike azon községeknek, amely hiába áhítozik évek óta a városi rangra mostanáig nem sikerült elérniük. Az idei lehet az első olyan, választásokat megelőző év, amikor egy város aspiráns település sem kapja meg a rangot.

Minden diáknak megtanítják az újraélesztést Kaposváron

2017.11.23

Az újraélesztés menetével ismerkedtek meg a kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban a diákok szerdán, majd tesztet töltöttek ki ennek kapcsán egy vetélkedő keretein belül.

Letették a 67-es gyorsforgalmi út alapkövét Somogybabodban

2017.11.22

Letették a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út alapkövét Somogybabodban szerdán.

Felfüggesztett börtönt kapott egy somogyi tanár diákok bántalmazásáért

2017.11.22

Egy év öt hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól a Kaposvári Járásbíróság kedden jogerősen azt a tanárt, aki bántalmazta diákjait egy Kaposvárhoz közeli település általános iskolájában.

Siófoki mólóépítési terv volt a téma a Parlamentben

2017.11.21

„Újabb gigantikus beruházás borzolja a balatoniak kedélyét” – állította egy ellenzéki országgyűlési képviselő a Parlament hétfői ülésnapján. Az illetékes államtitkár válaszában közölte, a környezetvédelmi hatóság vizsgálja az ügyet.

A Balaton háziasszonya – Zimankós szél fúj kinn a fákon, meleg kelt tésztákra vágyom

2017.11.20

Briós, fonott kalács, bukta és fahéjas rózsa. Aki nem csak szívesen enné, de saját maga meg is sütné ezeket a finomságokat, az jó helyen jár. A receptek, valamint az elkészítésük módja is megtalálható az alábbiakban, Madarász Ildikó, a Balaton háziasszonya írásában.

Korszerűsítik, bővítik a vízvédelmi rendszert Máriafürdőn

2017.11.20

Több mint háromszáztizenkétmillió forintos pályázati forrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy tartósan megoldódjon Balatonmáriafürdőn a csapadékvíz gyors elvezetése. A beruházás a település több évtizedes gondjait oldja meg, s ezzel szinte tökéletesnek mondható a déli part egyik legkedveltebb üdülőhelyének infrastruktúrája.

Egymilliárddal többe kerül Kaposváron a főügyészség épülete

2017.11.19

Kissé elszámolták Kaposváron a Somogy Megyei Főügyészség új épületét, egymilliárd forinttal fog többe kerülni. De lehet, hogy a pluszpénz ellenére az eredeti tervekhez képest csökkentettebb műszaki paraméterekkel kell megépíteni az épületet.

Motoros Mikulások viszik az ajándékot a rászoruló gyerekeknek

2017.11.18

Játékokat, könyveket és ruhákat gyűjtenek a kaposvári Motoros Mikulások a rászoruló gyermekeknek.

Életmentő berendezéssel gazdagodott Fonyód

2017.11.17

Az Újraélesztés Napján, október 16-án helyezték üzembe a Hotel Balatonban azt a defibrillátort, amelyet mindenki számára elérhetővé tett Dr. Pohl Tibor.

Balatoni borok autista fiatalok által tervezett címkékkel

2017.11.17

Az Autistic Art Alapítvány művészeti terápiáján olyan képek születnek, amiken keresztül kifejezhetik magukat az autizmussal élő fiatalok. Az együttműködő borászatok felajánlották egy-egy kiváló borukat, amire Autstic Art címke került.

Az egyik utolsó érintetlen partszakaszra építenének magánjachtkikötőt Siófokon

2017.11.16

A siófok-szabadifürdői Aranypart szabadstrandon 99 férőhelyes magánjachtkikötőt építene az Álmai nyaralója apartmanok tulajdonosa, a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. Az előzetes engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van, a tiltakozás viszont hónapok óta tart, ezért szerdára közmeghallgatást hívtak össze a helyi polgármesteri hivatalban.

Csontváz a szekrényben: pengeváltás a balatonföldvári kikötőfejlesztés ügyében

2017.11.16

Balatonföldvár önkormányzata, ha szükséges, nyomozóhatósághoz fordul egy 99 éves bérleti szerződés ügyében, amely akadályozza a tervezett kikötőfejlesztést – nyilatkozta Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere. A cég hajdani vezetője szerint a bérbeadás az akkori piaci áron történt, viszont vitatható a kikötő egy részének idén történt értékesítése.

Idén is a Balatonnál zárul a futószezon

2017.11.15

A Balaton ad otthont az év utolsó BSI és Ötpróba-eseményének. Siófokon rajtol november 25-én a 14. K&H mozdulj! Balaton Maraton és Félmaraton mezőnye.

A Kaposvári Egyetem hallgatója ismét a világ legjobbjai között

2017.11.24

Kiváló nemzetközi eredményei alapján Bence Balázs lovastornász, egyetemünk hallgatója ismét meghívást kapott a világ legjobbjai közé. A sportoló egyedüli magyarként képviseli hazánkat a téli világkupa-sorozatban.

Kínában törnek piacra a kaposvári prémium-tejtermékek

2017.11.23

Megindulhat a magyar tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba. A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően lehetővé vált tizenhárom magyar vállalatnak, hogy tejet és tejtermékeket szállítson az ázsiai országba. A kaposvári tejüzem is azok között a vállalatok között van, melyek exportálhatják termékeiket.

Megújul a fonyódi piac-csarnok

2017.11.23

Elkezdődött a fonyódi piac-csarnok felújítása. A fizikai megvalósítás a munkaterület átadásával indult és április 30-áig tart. A beruházás idején a piac látogatható, az árusok a jelenlegi „Zsibi”területén kaptak helyet.

Télen is tart a balatoni programszezon

2017.11.22

December első hétvégéjén Balatonlellén műjégpályával, karácsonyi vásárral, adventi gasztropiknikkel, vitorlásversennyel és szakmai programokkal indul a balatoni téli szezon - tájékoztatta a programok kommunikációs ügynöksége az MTI-t.

Kutyabarátságból jeles – 4 balatoni hely is ott az Év Kutyabarát Helyei között

2017.11.21

Habár a kutyabarát vendéglátó-és szolgáltatóhelyek legnagyobb győztesei maguk a négylábúak és a gazdáik, a helyek is szeretnek megmérkőzni egymással. Idén szeptemberben negyedjére is lehetett jelentkezni az Év Kutyabarát Helye címért és a vele járó díjért, tegnap pedig kihirdették a legeket, közte 4 Balaton-környéki szereplővel.

A siófoki magánjachtkikötő építője nyilatkozott terveikkel kapcsolatban

2017.11.21

Siófokon tiltakoznak a Szabadifürdőnél tervezett építkezés miatt, de a kikötőt építő cég szerint a létesítmény nem zavarná a strandolókat.

Négycsillagos minősítést kapott a siófoki Galerius Fürdő

2017.11.20

Négycsillagos minősítést kapott a siófoki Galerius Fürdő. A minősítést igazoló tanúsító védjegyet a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén adták át Mórahalmon - áll a fürdő közleményében.

Az élelmesek most vesznek nyaralót a Balatonnál

2017.11.20

Karácsonyra várva kevesek gondolata forog a nyaralóvásárlás körül. Holott most érdemes körülnézni a piacon. A Balaton újra divatba jött, számos új projekttel csábítják a magyar tenger szerelmeseit.

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

2017.11.19

Európai Napenergia Díjban részesült Kaposvár, az elismerést a várost képviselő Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP) alpolgármester vette át Bécsben szombaton.

Vadak az autópályán

2017.11.18

Egyre több a vadkár, egyre több vad téved fel az M7-es autópályára – panaszolják a gazdák és az autósok a Balaton déli partján. A Délnyugat-Balaton 25 ezer hektárján, a Nagyberekben év eleje óta senki nem vadászik.

Jövőre is lesz Nemzeti Regatta Siófokon

2017.11.17

A Balatoni Hajózási Zrt. hivatalosan is bejelentette a jövő évi Nemzeti Regattát. Magyarország településeinek vitorlás fesztiválját 2018. június 9-én és 10-én rendezik Siófokon. A település jövőre ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját.

Fejlesztések a gyermekekért Zamárdiban

2017.11.17

Kifejezetten az óvodás- és iskoláskorú gyermekek érdekében végeztek különféle fejlesztéseket Zamárdiban. A sport és szabadidő hasznos eltöltése, és az egészséges étkezés érdekében a kisebbek multifunkcionális pályát kaptak, a nagyobbak pedig kültéri játszóteret és konyhakertet.

Talajgenerátor űzi el a jégesőt a somogyi égboltról

2017.11.16

Három évtizede alatt hetvennégy százalékkal csökkent a mezőgazdasági jégkár a térségben.

Látni és látszani - A bölcs döntés!

2017.11.16

Ezzel a címmel hívja fel az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya a közlekedésben résztvevők figyelmét.

Erőszakkal szereztek érvényt a követelésüknek Somogyban

2017.11.15

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik a sértettet megverték és elvették a nekik járó pénzt.