Aktuális

Február 15-én lesz a Torkos Csütörtök

2018.01.16

Az akcióhoz csatlakozó éttermek, cukrászdák, sörözők és egyéb vendéglátóhelyek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból 50%-os kedvezményt biztosítanak – írja a résztvevő szolgáltatók jelentkezését váró szerkeszto.gportal.hu. A kezdeményezést már nem központilag koordinálják.

Nő a könyvtárak és a múzeumok látogatottsága

2018.01.16

Folyamatosan emelkedik a múzeumok és könyvtárak látogatottsága - mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Ónos eső veszély miatt elsőfokú a figyelmeztetés Somogy megyére

2018.01.15

Egyre kevesebb helyen - legtovább északkeleten - havazik még. Kedden várható ismét csapadék, de inkább eső, többfelé ónos eső formájában.

Időközi választást tartanak Nemeskisfaludban

2018.01.15

Polgármestert és képviselőket választanak a Somogy megyei Nemeskisfaludban vasárnap - tájékoztatta a jegyző hétfőn az MTI-t.

Hó és eső is várható a jövő héten

2018.01.14

Jellemzően csapadékos idő várható a jövő héten: eső, havas eső, hó, néhol ónos eső is lehet, de olykor a nap is kisüt. A leghidegebb órákban mínusz 10, néhol nappal is 0 fok körül marad a hőmérséklet, de a hét második felében ismét melegszik az idő.

Klebelsberg-ösztöndíjban részesültek a Kaposvári Egyetem gyógypedagógus hallgatói

2018.01.13

A Kaposvári Egyetem 41 gyógypedagógia szakos hallgatója (Pedagógiai Kar) részesült Klebelsberg Képzési Ösztöndíjban.

Siófok 50 éves város

2018.01.12

A Népköztársaság Elnöki Tanácsának 20/1968.sz határozata alapján Siófokot várossá nyilvánították. 2018.január 9-én, a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában kiállítással egybekötött beszélgetésre hívták a település lakóit, mellyel kezdetét vette az egész éven át tartó ünneplés.

Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!

2018.01.12

A karácsonyi ünnepek ugyan lezárultak, de sokan Vízkereszt elmúltával is meghagyják a karácsonyfát. A kiszáradt fenyők azonban veszélyessé válhatnak.

Otthoni segítő szolgálat kiterjesztésére hirdetett pályázatot az Emmi

2018.01.11

Fogyatékos fiatalt vagy 14 év alatti tartósan beteg gyermeket otthonában nevelő családok segítésére hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár csütörtökön, az Esőemberekért Egyesület központjában.

Több mint négymilliárd forintot kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére

2018.01.11

Összesen 4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére az év végén - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója.

Nyílt napokat tartanak a Kaposvári Egyetemen

2018.01.10

Megnéznéd az egyetemet közelebbről? Vagy csak beszélnél valakivel, aki minden felmerülő kérdésre konkrét választ tud adni?

A katasztrófavédelem időben közzétette a kéményseprési ütemtervet

2018.01.10

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) már a múlt év vége előtt eljuttatta a kéményseprési sormunka 2018-as ütemtervét az ellátási területéhez tartozó 17 megye valamennyi érintett polgármesteréhez, és a honlapján is közzétette a munkatervet - tájékoztatta az OKF szerdán az MTI-t.

Nagy István, a Kaposvári Egyetem tudományos főmunkatársa az MTA doktora lett

2018.01.09

A Magyar Tudományos Akadémia az MTA doktora címet ítélte oda egyetemünk tudományos főmunkatársának, Nagy Istvánnak.

Az ország nagy részén tartós ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2018.01.08

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gazdák aggódnak a túlságosan enyhe időjárás miatt

2018.01.08

Aggódnak a gazdák a napok óta tartó tavaszias időjárás miatt, mivel rügyeznek a fák, és ha továbbra is ilyen meleg lesz, majd erős lehűlés következik, komoly károkkal kell számolniuk.

A tizenötezredik látogatót köszöntötték a Seuso-kincs kaposvári tárlatán

2018.01.16

Kiemelt az érdeklődés a Seuso-kincs iránt a somogyi megyeszékhelyen: hétfőn a tizenötezredik látogatót köszöntötték a római kori ötvösremekeket bemutató vándorkiállítás kaposvári állomásán.

Kitárta kapuit a Kaposvári Egyetem

2018.01.15

Zsúfolásig megtelt a 170-es előadóterem szombaton, a mintegy kétszáz érdeklődőt nyílt napra várt az egyetem. Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor köszöntőjében arról beszélt: az itt tanulók egyedülálló környezetben, családias légkörben tehetnek szert korszerű tudásra.

Új belföldi kampány indul a téli kikapcsolódás népszerűsítésére

2018.01.15

Új belföldi kommunikációs kampányt indított a téli kikapcsolódás, az egészségturizmus és a gyógyvíz népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a hétfőtől egy hónapon át tartó akcióhoz eddig több mint 200 szálláshely és fürdő csatlakozott speciális ajánlatokkal.

Ritka madárfaj bukkant fel Siófokon

2018.01.14

Ritka madárfajt figyeltek meg madarászok Siófokon. Egy keleti gerle bukkant fel két egymást követő napon a város központjában- számolt be közösségi oldalán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportja.

Március 14-ig lehet pályázni a Beethoven zeneszerző-versenyre

2018.01.13

Március 14-ig lehet pályázni önálló, új művekkel az I. Budavári Beethoven zeneszerzőversenyre, a megmérettetés összdíjazása 6 ezer euró.

Jótékonysági megyebál lesz a Siófoki Azúr Hotelben

2018.01.12

A somogyi megyecímer adományozásának 520. évfordulója tiszteletére szervezett ünnepi hét zászlólevonás előtti utolsó állomása lesz a siófoki jótékonysági megyebál, amit az Azúr Hotelben rendeznek január 13.-án szombaton.

Több termékét is visszahívta a Metro áruház

2018.01.12

A Metro Kereskedelmi Kft. minőségi hiba miatt kezdeményezte a szénsavmentes, 0,75 literes, üveges Szentkirályi ásványvíz visszahívását, valamint elővigyázatosságból felfüggesztette az 1 kilogrammos, aro márkájú, füstölt lazac forgalmazását is, mert a termék érzékszervileg nem volt megfelelő - közölte a Metro Kereskedelmi Kft. a honlapján pénteken.

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez

2018.01.11

Csatlakozott a kormány által meghirdetett családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amely meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak - mondta Hoffmann Henrik, a szervezett csütörtökön újraválasztott elnöke Siófokon.

Felvételizők hétvégéje az interneten

2018.01.11

A felvételi eljárásról, a pályaválasztás dilemmáiról és a felsőoktatási tanulmányok finanszírozási lehetőségeiről is szó lesz a felvételizők hétvégéjén, január 13-14-én - közölte a programot szervező Diákhitel Központ.

Kiállításmegnyitó a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériában

2018.01.10

Négy évszak Somogyországban címmel nyílt fotókiállítás a Kormányhivatal Galériában január 10-én, a Megyehét programsorozatának keretein belül.

50 magyarországi település mutatkozhat be a siófoki Nemzeti Regattán

2018.01.10

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 2018. június 9-10-én szervezi meg az idei Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlásversenyét Siófokon. Idén 50 települést látnak vendégül a szervezők, ezzel is ünnepelve Siófok várossá válásnak 50. évfordulóját - írja a hajózási társaság a közleményében.

Egymilliárd forint a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei programjaira

2018.01.09

A külhoni magyar kisközösségek, vállalkozások, egészségügyi intézmények családbarát tevékenységét támogató pályázatok, valamint képzések, táborok is szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" Kárpát-medencei programjai között, amelyekre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A tematikus év nyitórendezvénye február 2-án lesz.

Idén is folytatódik a Civil Akadémia rendezvény-sorozata Siófokon

2018.01.09

Idén a balatoni hajózásról szóló előadással folytatódik Siófokon a Civil Akadémia rendezvény-sorozata január 25-én 17.00 órától. Az előadó dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) volt vezérigazgatója lesz.

Aratják a nádat a Balatonnál

2018.01.08

Aratják a nádat a Kis-Balatonnál. Február végéig több száz hektáron vágják a növényt. A nád aratását nem csak gazdasági haszna miatt végzik, természetvédelmi szempontból is fontos, hogy időről-időre megújuljon a növényzet.

Horváth Gyula lett Ordacsehi polgármestere

2018.01.08

Horváth Gyula (független) nyugdíjas rendőrt, pedagógust választották Ordacsehi polgármesterévé vasárnap - közölte Tóth Zoltán, a balatonboglári helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.