Aktuális

A hónap vállalata lett a kaposvári szoftverfejlesztő cég

2017.11.15

Októberben a hónap kis- és közepes vállalata (kkv) lett a Precognox Informatikai Kft. A kaposvári szoftverfejlesztő cég már az amerikai piacra is dolgozik. Jóföldi Endre ügyvezető szerint folyamatos tanulást kíván a szakma.

Árat emelnek a somogyi fuvarozók

2017.11.14

A költségemelkedés miatt áremelésre készülnek a fuvarozók: az üzemanyagon kívül sokba kerül az útdíj és alkatrész, s a béremelés is tovább növeli a kiadásokat.

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

2017.11.14

A Balatontourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a társaság ügyvezetője.

A kipattanó szikra otthonát is veszélyeztetheti!

2017.11.13

Nagyon szép látvány a kandalló előtt a puha szőnyeg, vagy állatbőr, de ezt egy kipattanó szikra könnyen lángra gyújthatja. Az elmúlt időszakban feledésbe merültek a tüzelőanyagok tárolásával, biztonsági távolságával kapcsolatos ismeretek, a tűzgyújtás és a tűz újra élesztésével kapcsolatos biztonsági szabályok.

Négyszáz vitorlás kap helyet a Balaton legnagyobb kikötőjében

2017.11.13

A Bahart célja, hogy 3-5 éves időtávban a balatonföldvári – több mint 400 vitorlásnak helyet biztosító – vitorláskikötőjének szolgáltatás minősége javuljon, s kapacitása tovább bővüljön.

Márton-nap, kaposvári nagyikkal fűszerezve

2017.11.12

A kaposvári nagyik is kivették részüket a piac Márton-napi rendezvényéből, szombaton délelőtt. A csarnok zsúfolásig telt érdeklődőkkel, vásárlókkal.

Elkészült Kaposváron a régió első okos zebrája

2017.11.11

A Honvéd utcai gyalogátkelőhely a Németh István Programnak köszönhetően újult meg és vált sokkal biztonságosabbá.

KSH: szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt az idegenforgalom

2017.11.10

Szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,3, a belföldi vendégeké 3,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a teljes forgalom együttesen 5,4 százalékkal nőtt.

Közúti ellenőrzéseket hajtottak végre Siófokon

2017.11.10

2017. november 8-án a szabályos közlekedésre hívták fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében.

Kivásárolja a Kométa a cég önkormányzati részvényeinek nagy részét

2017.11.10

Kivásárolja a Kométa 99' Zrt. a cég önkormányzati részvényeinek nagy részét, ennek ütemezéséről csütörtökön döntött Kaposvár közgyűlése.

Honvédelmi Napot tartanak a Kaposvári Egyetem

2017.11.09

Megnézhetnek egy igazi katona közelharcot, sőt egy repülőgép szimulátort is szemügyre vehetnek azok, akik ellátogatnak november 15-én a Honvédelmi Napra, a Kaposvári Egyetemre.

Balaton Kártyával hosszabbítanák a szezont

2017.11.09

Műjégpálya, borkóstolók ás regatták. Nem csak nyáron, hanem ősszel is számos programmal várják a Balatonhoz érkezőket. A Balatoni Kör évek óta dolgozik azon, hogy a tónál négy évszakos legyen a szezon.

Nyeregbe szálltak a katonák – kaposvári lehet az első lovas szakasz

2017.11.08

Tizennyolc leendő lovas-katona vett részt a három napos intenzív alapkiképzésen a Kecelhegyi Lovassport KH Egyesület bázisán.

Igényelhető-e utólag a baleseti járadék?

2017.11.08

Sok esetben előfordul, hogy az üzemi balesetet szenvedő személy amint lehet, esetleg a teljes gyógyulás előtt vissza kíván menni a munkába személyes helyzete miatt.

Villámgyors töltőket kapnak a kaposvári elektromos autók

2017.11.07

Új villámtöltők segítik az elektromos járművek terjedését: a megyei jogú városok számára egy-egy töltő berendezést ajánlott fel az MVM Partner Zrt.

Téli menetrend szerint közlekedik a balatoni komp

2017.11.15

A téli menetrend szerint, rövidebb ideig közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között. A járatok Szántód felől 7-17 óra között, Tihany felől 7:30-17:30 között, óránként indulnak – a Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint.

Közleményt adott ki a Bahart a földvári kikötőfejlesztéssel kapcsolatban

2017.11.14

A balatonföldvári kikötő bővítése körül kialakult vita mögött magánérdekek állnak a vállalat szerint.

Eladták a siófoki Ifjúság kempinget

2017.11.14

Másfél éve a felszámoló még egymilliárd forintot kért a Siófok központjától kilenc kilométerre, a sóstói városrészben, a horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros Ifjúság kempingért, idén már 754 millió forintos becsértékkel írt ki új pályázatot, majd végül 377 millióért sikerült eladnia az ingatlant a 2012-ben alakult Retro Motors Company-nek – a 24.hu információi szerint.

Panorámás lakások lesznek az Ezüstpart Hotelből

2017.11.13

Búcsúzik a Hotel Ezüstpart, ami Siófok egyik legnagyobb szállodája volt. A hotel jellegzetes épületét átalakítják és apartmanok kapnak benne helyet az átépítést követően. A szálloda berendezéseit mintegy két hónapja kiárusítják. A szállodának csak a központi épülete marad meg az átalakítást követően, a melléképületek bontását már megkezdte a tulajdonos.

Ügyészségi székház épül Kaposváron

2017.11.13

Új székháza lesz az ügyészségnek Kaposváron. A bruttó 3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő ingatlan alapkövét Polt Péter legfőbb ügyész és Szita Károly polgármester rakta le hétfőn.

Tönkremegy a balatonberényi gyermeküdülő, nincs igazi gazdája

2017.11.12

Pedig mennyi gyerek nyaralt itt, mielőtt gondozásába vette volna az állam! Tavaly az eladásáról beszéltek, de meg sem hirdették.

Ki ajándékozza meg a kaposvári tűzoltókat?

2017.11.11

Évek óta óvodások díszítik fel a kaposvári tűzoltóság fenyőfáját az ünnepek közeledtével. Karácsonyfadíszeket hajtogattak, ragasztottak, színeztek a gyerekek, majd azokat személyesen adták át a karácsonykor is szolgálatot teljesítő tűzoltóknak. Ki gondol idén a somogyi tűzoltókra?

Álbróker ellen emeltek vádat Somogyban

2017.11.10

Vádat emeltek egy álbróker ellen, a kaposvári férfi az ügyészség szerint háromszázmillió forint kárt okozott - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t pénteken.

Játékosan tanítják a biztonságota Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában

2017.11.10

Mesét néztek, verset mondtak és egy különleges társasjátékot is kipróbáltak a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. A gyermekek játékos módon, szakemberek segítségével ismerkedhettek a vegyszereken található jelölésekkel. A Somogy Megyei Kormányhivatal által indított program célja, hogy csökkenjen a mérgezéses gyermekbalesetek száma.

Korszerű konyha és étterem a Kaposi Mór Oktató Kórházban

2017.11.09

Új konyhaüzemet és éttermet adtak át szerdán a Kaposi Mór Oktató Kórházban, amely minden igényt kielégítő, magas színvonalú technológiai háttérrel rendelkezik és szolgálja ki a dolgozókat és betegeket.

Erasmus hallgatók a kaposvári Gyakorló Óvodánkban

2017.11.09

Törökök német gyakorlaton: a Pedagógiai Kar Erasmus programja keretében tanuló török hallgatók a Gyakorló Óvodába látogattak, ahol részt vettek a német nyelvű Pumukli foglalkozáson.

Elkapta az őzikét a mocsári traffipax

2017.11.09

A nyílt, szikes vízi élőhely Európában már szinte kizárólag a Kárpát-medencében fordul elő, a megőrzését célzó program jól halad a legfrissebb elemzések szerint.

Égből jövő sárga angyalok

2017.11.08

Számtalan életet mentettek már meg gyorsaságukkal, szakszerű beavatkozásukkal a légimentők. Hozzájuk bekerülni a szakma csúcsát jelenti.

Miről ismerjük meg az igazi mézet?

2017.11.08

A válaszhoz a hamisítási módokkal is meg kell ismerkednünk. A legtutibb megoldás sok más termékhez hasonlóan a közvetlen kapcsolat kialakítása a termelővel.

Óvodai Kémiai Biztonsági Programot tartottak Kaposváron

2017.11.07

A véletlenszerű mérgezéses gyermek balesetek megelőzése érdekében a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai kidolgoztak az óvodás gyermekek részére egy olyan oktató programot, mely a kémiai biztonsági ismeretek átadását segíti elő.