Aktuális

Szombaton lesz a 100. – Egy Tál akció, ami több mint egy ételosztás Siófokon

2017.12.22

„Úgy alakult, de nem lehet véletlen, hogy pont karácsonyra, a szeretet ünnepére esik az Egy Tál akciónk 100. ételosztása. Ez már nem csak az ételosztásról szól, ez egy nagy felelősség, törődni emberekkel, akik számítanak rád” – mondta Juhászné Margó, a szervező Siófok Városért Egyesület gazdasági vezetője.

A legtöbb virsli decemberben fogy

2017.12.22

Emelkedik a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet az év végi ünnepek előtt; az éves virsli forgalomnak átlagosan 12-15 százalékát értékesítik decemberben az üzletek, de nagyobb a forgalma a szalámiknak és egyes füstölt húskészítményeknek is - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke az MTI-vel.

Egyedülálló leletek a balatonszemesi pálos kolostornál

2017.12.21

A balatonszemesi egykori pálos kolostornál zajló feltárás több különlegességet is felszínre hozott, a szentély feltárása során hazánkban teljesen egyedülálló leletre bukkantak. A magyar nemzet történelmében és kultúrájában csaknem nyolc évszázada meghatározó szerepet betöltő pálos rend nemrég a Hungarikum Bizottság döntése értelmében a hungarikum gyűjteményébe került.

Már 356 töltőállomáson vesz át használt sütőolajat a Mol

2017.12.21

Az eddig működő 188 átvevőhely mellett további 168 töltőállomáson is vesz át használt sütőolajat a Mol, a háztartásokat az ünnepi időszakban gyűjtési akcióval ösztönzik a használt étolaj leadására - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Böhönyén ajándékozott a Kormányhivatal

2017.12.20

Újabb helyszínen – ezúttal Böhönyén – adott át „cipősdoboz-ajándékokat" Dr. Neszményi Zsolt Somogy megye kormánymegbízottja.

NAV ügyfélszolgálatot adtak át Fonyódon

2017.12.20

Somogy megyében december közepétől már négy Kormányablakban is intézhetik adóügyeiket az ügyfelek.

Nem emelkednek jövőre a balatoni komp árai

2017.12.19

Nem emelkednek 2018-ban a balatoni komp árai, továbbá Tihanyból január elsejétől a jelenlegi téli menetrendhez képest 15 perccel előbb indulnak a kompok, igazodva a helyi igényekhez.

Szelidné Gerencsér Angyalkát választották Kisbajom polgármesterének

2017.12.18

az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község előző polgármestere, a független Végh Gábor szeptember elején elhunyt.

Hideg, téli idő várható a jövő héten

2017.12.17

Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

33 milliós támogatást kaptak a somogyi mentőszervezetek

2017.12.16

29 önkéntes tűzoltó egyesület és három mentőszervezet kapott új eszközöket és gépjárműveket. A KÖTÉL Egyesület egy új csapatszállítót vehetett át, amelyhez az önerő felét a város adta.

Új védjegy garantálja a magyar hal minőségét

2017.12.15

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón pénteken.

Aki pályázik, csak az nyerhet - Siófok minden beadott pályázata nyert

2017.12.14

Az elnyert fejlesztési forrásoknak örülni kell, siránkozni pedig azon kellene, miért is nem adtak be több pályázati igényt – mondta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. Hozzátette: Siófok minden beadott pályázata nyert a Településfejlesztési Operatív Programban.

A balatonföldvári okmányirodát kormányablakká alakítják át

2017.12.14

A balatonföldvári okmányiroda kormányablakká alakítása volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet 2017. december 14-én tartottak Balatonföldváron.

Novák Katalin előadást tarott a kaposvári püspöki székházban

2017.12.13

Szerda este a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Egyesület kaposvári csoportja meghívására előadást tartott Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Jönnek a Geminidák, csillaghullás lesz decemberben - téjékoztatott a kaposvári SEFAG Zrt.

2017.12.13

A napokban érkezik a Geminida meteorraj, egy az augusztusihoz mérhető nagyságrendű csillaghullás. A szerencsések óránként száznál is több hullócsillagot láthatnak, ha kedvező az időjárás és megfelelő helyet választanak a megfigyelésre – áll a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közleményében.

356 karácsonyi ajándékdoboz talált gazdára Somogy megyében

2017.12.22

Utolsó állomásához érkezett a Somogy Megyei Kormányhivatal karácsonyi ajándékdoboz akciója.

Lezárult a kaposvári iskolai szegregációs ügy felülvizsgálati eljárása

2017.12.22

Lezárult a Kaposvári Kodály Zoltán Általános Iskola Pécsi Utcai Tagiskolája szegregációs ügyének felülvizsgálati eljárása: a Kúria hatályában fenntartotta a Pécsi Ítélőtábla döntését, amely szerint az iskola megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és ezért megtiltotta, hogy a 2017/2018-as tanévtől kezdődően új első osztályt indítsanak - közölte a Kaposvári Törvényszék az MTI-vel csütörtök délután, miután megkapta a legfőbb bírói testület erről szóló határozatát.

Siófokon megnyílt a Bihari Puhl​ család 60 fotó – 60 festmény című kiállítása

2017.12.21

A Bihari-Puhl család 60 fotó – 60 festmény című kiállítása 2017. december 19.-től 2018. február 2.-ig látható a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Megújult a Somogy megyei rendőrségi gépjárműpark

2017.12.21

Új járőrgépjárműveket adott át Molnár Gábor r. ezredes, Somogy megye megbízott rendőrfőkapitánya.

Jók a tapasztalatok a Somogy megyei kitelepült vendéglátó üzletekről

2017.12.20

A téli, szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések tapasztalatai alapján javult az élelmiszerforgalmazók szabálykövetése.

December 24-én az üzletek legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva

2017.12.19

December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak, december 31-én, vasárnap is maguk határozhatják meg a nyitvatartás rendjét.

A karácsonyi vásárlási lázban is legyünk tudatos fogyasztók!

2017.12.18

Az ünnepekhez kapcsolódó ajándékvásárlási rohamot követően gyakran merülnek fel a termékek minőségével, jótállásával, szavatosságával kapcsolatos panaszok. A Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei összefoglalták, mire érdemes figyelni.

Ezekkel az elemekkel válik teljessé Csurgó turisztikai gigaprojektje

2017.12.18

Több mint hatezer négyzetméteren élményfürdőt és szállodát épít fel egy Csongrád megyei cég a somogyi településen, a már elkészült uszodához és sportcsarnokhoz kapcsolódva.

Csaknem 80 milliós fejlesztés készült el Balatonkeresztúron

2017.12.17

Alig hat hónap alatt négy közintézmény korszerűsítését oldották meg Balatonkeresztúron. Tervszerű, jól összehangolt munkára, precíz teljesítésre és átgondolt koordinációra volt szükség ahhoz, hogy az Európai Unió és a magyar költségvetés 64 millió forintos támogatását a szűkre szabott határidőre megfelelően használják.

A marcali Ziehl-Abegg Kft. nyerte el idén a “Somogy Gazdaságáért” díjat

2017.12.16

A megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok tevékenységét ismerték el a héten a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában (SKIK). Több cég és egyéni vállalkozó is kitüntetést vehetett át. A marcali Ziehl-Abegg Kft. nyerte el idén a “Somogy Gazdaságáért” díjat.

Gyerekek öltöztették ünnepi díszbe a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit

2017.12.15

Saját kézlenyomattal ellátott díszek, csillogó tobozok, füzérek varázsolták immáron karácsonyfává a somogyi tűzoltó laktanyák fenyőfáit. Hároméves hagyomány a megyében, hogy óvodások ily módon ajándékozzák meg a tűzoltókat, megköszönve azt, hogy karácsonykor is vigyáznak rájuk és családjukra.

A Somogy Megyei Kormányhivatal dolgozói folytatják a cipősdoboz akciót

2017.12.14

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola nehéz sorsú kisiskolásai részesültek ma cipősdoboz-ajándékban a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai jóvoltából.

Utolsó állomásához érkezett a 2018. évi startmunka programok tájékoztató Somogy megyei körútja

2017.12.14

A Fonyódi Járási Hivatal volt a Foglalkoztatási Főosztály megyei körútjának utolsó állomása a 2018. évi járási startmunka programok tájékoztató rendezvény sorozatában 2017. december 7-én Balatonbogláron a Varga Béla Városi Kulturális Központban.

Kétszázezredik vendégét köszöntötte az igali fürdő Margit néni személyében

2017.12.13

Szerdán reggel a kétszázezredik vendégét köszöntötte ebben az évben az Igali Gyógyfürdő, ahol 35 éve nem volt ekkora látogatószám egy esztendő alatt.

Láthatatlan innováció formálja világunkat

2017.12.13

Bárhová is nézünk, minden arra emlékeztet bennünket, hogy az elmúlt néhány évtized páratlanul gyors technikai fejlődése mekkora mértékben járult hozzá az életminőségünk javításához, illetve soha nem látott mennyiségű információt hozott igazán elérhető közelségbe. Ugyanakkor ahogyan ezek a szembetűnő változások kihatottak életünk majd minden területére, számtalan, hasonlóan jelentős, ám kevésbé közismert innováció is átformálta a körülöttünk lévő világot.