2024.03.29, Péntek

Szálloda és élményfürdő koronázza meg Csurgó fejlesztését

ted.europa.eu

2017.08.10. 09:52

Több mint hatezer négyzetméteren jön létre a két új egység, mellyel a somogyi település tervezett turisztikai beruházásai teljesülnek.

Hirdetés

Csurgó önkormányzata közzétette az ajánlati felhívást a három évvel ezelőtt elkezdett turisztikai fejlesztések befejező állomása, az élményfürdő és a négycsillagos szálloda kivitelezésére.

Az élményfürdő az idén júniusban átadott uszoda bővítésével jön majd létre. Az öltözők és az előcsarnok átépítése mellett keleti irányban újabb szárnnyal egészítik ki az épületet. A belső térben 270 szekrényes öltöző, termálmedence, babapancsoló és egy kisebb csúszdás élménymedence készül, szabadtéren lesz a nagyobb élménymedence, valamint egy gyermekmedence is. A komplexumban több gyógyászati részleg, büfék és irodák is helyet kapnak.

A 42 szobás, 84 férőhelyes szálloda a fürdő keleti végéhez csatlakozik, elsősorban a sportkomplexum vendégei részére építik. Felépül benne egy 160 férőhelyes étterem, büfé és bár, valamint három kisebb rendezvényterem is.

A tervezett fürdőépület hasznos alapterülete 3000, a szállodáé 3300 négyzetméter. Szerves kapcsolatban lesznek az uszodával, és az összes épületen keresztül biztosított lesz a fedett átjárás a sportcsarnokhoz. Az épületek energiaszükségletét geotermikus energiával biztosítják majd, melynek kialakítása szintén a majdani nyertes kivitelező feladata.

Helyi hírekCsurgóturizmusszállodaberuházásfürdőfejlesztés