2024.04.20, Szombat
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés
siofok-hirek.hu

Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

siofok-hirek.hu

2019.07.14. 08:00

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Hirdetés

A megújult szabadstrandok szabadok és azok is maradnak! Ezt Pintér Tamás, a strandfejlesztésre pályázó Balaton-parti Kft. ügyvezetője mondta. Azt is hozzátette: a rémhírekkel ellentétben Siófok sem most, sem a jövőben nem tervezi szabadstrandjainak fizetőssé tételét. A szabadstrandokat, mint ahogy eddig, úgy ezután is, mindenki szabadon és ingyenesen használhatja.

Ezzel szemben tény: jó helyre került a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása. Alig két hónap alatt megújult az arany- és az ezüstparti szakasz is. Az Ezüstparton tartott szerdai ünnepélyes átadón Pintér Tamás ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy június utolsó napjáig mintegy 300 millió forint értékű fejlesztés készült el.

Az Ezüstparton játszótér és sportpályák létesültek, de öltözőkabinok és értékmegőrzők is a strandolók kényelmét szolgálják. A Balaton-parti Kft. az Aranyparton is hasonló újításokat végzett, így a parkosítás mellett padokat telepítettek és saválló lejárókat helyeztek ki, valamint 750 méter hosszan a parti sétány burkolatát is kicserélték.

A májusi időjárás miatt a kivitelezés nehezített pályán zajlott, amit tetézett, hogy június elején berobbant a kánikula, ami a strandolók kritikáit is magával hozta, ám a munkálatok befejeztével, az új környezetben a kedélyek azonnal lecsillapodtak..

Pintér Tamás megerősítette: a működtetést, a fenntartást a Balaton-parti Kft. továbbra is a megszokott, minőségi színvonalon biztosítja, ha kell, az egyéb bevételeit átcsoportosítva. – Természetesen a jövőben is mindent megteszünk a további fejlődés érdekében, s nem mondunk le a pályázati lehetőségekről, s az állami forrásokról sem – hangsúlyozta az ügyvezető.

Helyi híreksiófokBalatonAranypartEzüstpart