2024.04.19, Péntek
Somogy megye tűzoltóparancsnokai találkoztak Igalban
vasipolgarorok.hu

Somogy megye tűzoltóparancsnokai találkoztak Igalban

katasztrofavedelem.hu

2019.09.17. 13:27

Hagyományosan Igal ad otthont az évenként megrendezésre kerülő konferenciának, amelyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség szervez a megye tűzoltóparancsnokai számára. Idén szeptember 13-14. között tartották a szakmai találkozót.

Hirdetés

A tanácskozást a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg. Kóbor Csaba tűzoltó alezredes a települések önkéntes tűzoltó egyesületeinek vezetőihez szólva úgy fogalmazott: adott esetben nagy felelősség hárul az önkéntes tűzoltókra, hiszen gyakran ők azok, akik elsőként érkeznek egy káreset helyszínére. Házigazdaként Obbás Gyula, Igal város polgármestere köszöntötte a kétnapos szakmai továbbképzés résztvevőit és sikeres munkát kívánt a megjelenteknek.

A műszaki mentési ismeretek bővítése elméleti és gyakorlati szinten egyaránt kiemelt témája volt a konferenciának. Duray Gergely a Holmatro műszaki-mentőfelszereléseket gyártó cég képviseletében új vágási technikákat és eszközöket mutatott be az érdeklődő közönségnek. A prezentációt roncsvágási gyakorlat követte, ahol a résztvevők megtapasztalhatták az újonnan megismert eszközök tényleges fizikai teljesítőképességét is.

Délután Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az önkéntes tűzoltó egyesületek aktuális kérdéseiről, valamint az országos tűzoltószövetség tevékenységéről tartott ismertetőt. A tartalmas napot pedig Fülöp László az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnökének a település önkormányzata által üzemeltett létesítmények tűzvédelméről tartott előadása zárta.

Másnap újult erővel folytatták a résztvevők. Előbb Fülöp László a helyi önkéntes tűzoltó egyesület beavatkozásokon szerzett tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. Végül pedig Benei Tibor a Somogy Megyei Tűzoltószövetség titkára számolt be a szervezet tevékenységéről, ez évi munkájáról, aktuális feladatokról.

Az interaktív és ismeretközpontú konferencia zárásaként kötetlen beszélgetésen erősítették tovább a bajtársi kapcsolatokat a tűzoltók.

Helyi hírekSomogy megyekatasztrófavédelemkonferencia