2024.04.25, Csütörtök
Újabb lehetőség, hogy az építési törmelék ne az erdő szélére kerüljön
illusztráció - pixabay

Újabb lehetőség, hogy az építési törmelék ne az erdő szélére kerüljön

kaposvarmost.hu

2021.01.17. 10:00

Január 1-től háztartásonként már egy tonna építési törmeléket lehet térítésmentesen bevinni a kaposvári hulladékfeldolgozóba – jelentette be Szita Károly polgármester a kaposvári Rádió Most péntek reggeli műsorában.

Hirdetés

Szita Károly a műsorban elmondta: tavaly több mint 2000 személy 995 tonna inert hulladékot vitt be a kaposvári telepre. Akkor még 500 kg-ig volt ez ingyenes, ezt duplázta meg most az önkormányzat.

– Az a célunk, hogy a bontott tégla, a beton ne az út szélén végezze, ne illegális hulladék legyen belőle, hanem újrahasznosítható építőanyag. Kaposváron több mint öt éve alakítottunk ki egy olyan hulladékgazdálkodási rendszert, amelyben a hulladékok szelektálása és újrahasznosítása a legfontosabb szempont. Ezért gyűjtjük külön a kommunális és a szelektív szemetet, és ezért építettük meg a korszerű hulladékudvart a dombóvári úton, melybe eddig 1,8 millió kilogrammnyi hulladék került. Itt lehetőség nyílik a veszélyes hulladékok, elemek, akkumulátorok, elektronikai berendezések, fénycsövek, izzók, fáradt olaj térítésmentes beszállítására is. Arra kérek mindenkit, hogy vegyék igénybe ezt a szolgáltatást, és óvjuk a környezetünket – mondta Kaposvár polgármesere.

Bővebb információ a kaposvarmost.hu oldalán olvasható.

Helyi hírekKaposvárSomogy megyehulladékkezelés