2024.04.16, Kedd

Siófok is megmozdul a Kihívás Napján

programturizmus, kihivasnapja.hu

2017.05.26. 15:42

Idén Siófok városa is csatlakozik a május 31-én megrendezésre kerülő Kihívás Napja elnevezésű felhíváshoz, melynek célja a rendszeres testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítése.

Hirdetés

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Minden regisztráció számít, hogy Siófok legyen A LEGSPORTOSABB VÁROS! Várják minden siófoki óvodának, iskolának, munkahelynek, egyesületnek, magánszemélynek a jelentkezését. De csatlakozhat hozzájuk a Fő téren is reggel 8-21 óráig a folyamatosan változó sportprogramokon.

 

Forrás: programturizmus, kihivasnapja.hu

Kitekintősiófok2017sportKihívás Napjaegészséges életmód