2024.03.28, Csütörtök
A Balaton-átúszás után jöhet a Balaton-átevezés is
Kép: pixabay.com/illusztráció

A Balaton-átúszás után jöhet a Balaton-átevezés is

mti

2017.07.18. 12:25

Balaton-átevezést szervez 2017. augusztus 12-re a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Hirdetés

A Fonyód és Badacsony közti oda-vissza távon bármilyen evezésre alkalmas vízi járművel részt lehet venni. A versenyre már lehet nevezni,  a szervezők 200-250 hajóegység, összesen pedig legalább 500 fő részvételére számítanak.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: a szövetség nemcsak a versenysportból igyekszik részt vállalni, hanem programot kíván nyújtani azoknak is, akik szeretnek különböző megméretéseken részt venni.

“Szerettük volna, hogy ne csak átúszni, körbefutni vagy körbekerékpározni lehessen a Balatont, hanem végre szervezett keretek között átevezni is” – jelentette ki Schmidt Gábor. – “Bízunk abban, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremtenünk, s így még inkább fel tudjuk hívni a figyelmet a vízi sportokra.”

“Nagy örömmel támogatjuk a Balaton-átevezést, mert ezt is egy olyan remek kezdeményezésnek tartjuk, amely egészen új szemszögből mutatja meg a Balatont” – fogalmazott Szollár Domonkos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. – “Az átevezéssel és az egész nyáron át tartó MOL Nagyon Balaton programsorozattal arra szeretnénk biztatni az embereket, hogy keljenek útra, és fedezzék fel újra az országot és a Balatont.”

Vaskuti Máté, a verseny technikai igazgatója a részletekről elmondta, hogy a 10,2 kilométeres túratávot minden emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, így csónakkal, SUP-pal, azaz állva, kenulapáttal hajtott szörfdeszkával, vagy evezős hajóval egyénileg, illetve tetszőleges számú legénységgel lehet teljesíteni. Hozzátette: bárki rajthoz állhat, aki biztonságos vízi járművel érkezik, ezt a szervezők az indulás előtt ellenőrizni fogják, s aki nem felel meg a kritériumoknak, azt nem engedik elstartolni.

Az indulókat egy 200 méteres táv teljesítése alapján különböző kategóriákba sorolják, így mindenki a hasonló időeredményeket elérők ellen fog versenyezni. Nemcsak az egyes kategóriák győzteseit, hanem az abszolút legjobbakat is díjazzák majd, akik pedig teljesítik a távot, mindannyian kapnak egy lángost, ezért lett a rendezvény szlogenje “a lángos odaát van”.

A szabadidősportos programra csütörtöktől egészen a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a balatonatevezes.hu honlapon vagy az átevezés napján a helyszínen.

A szervezők 200-250 hajóegység, összesen pedig legalább 500 fő részvételére számítanak. Az online nevezési díj személyenként 4900 forint, kedvezőtlen időjárás esetén pedig egy nappal később, augusztus 13-án tartják meg az eseményt.

 

Forrás: mti

KitekintőFonyód2017 nyárBalaton-átevezésMagyar Kajak-Kenu Szövetségszabadidősport