2024.03.28, Csütörtök

Nyári táborokba várják a fiatalokat Fonyódligeten

mti

2017.04.20. 16:47

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet-táborokra. Az emberierőforrás-miniszter közlése szerint a tavaszi és nyári programokra a tavalyihoz képest közel egymilliárd forinttal több forrás áll rendelkezésre.

Hirdetés

Balog Zoltán az MTI-nek elmondta: 2012-óta több mint 400 ezer gyermek vett részt a táborokban, csak tavaly közel 90 ezer gyereket fogadtak. A programot idén is folytatják, és ebben az évben a korábbihoz képest közel egymilliárd forinttal több, összesen 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az első pályázatok már megjelentek a www.erzsebettaborok.hu oldalon.

A miniszter elmondta, a legnépszerűbbek a nyári táborok, amelyek június 18-tól augusztus 25-ig várják a fiatalokat Zánkán és Fonyódligeten. Ezek a programok a miniszter szerint gyakorlatilag ingyenesek, jelképes hozzájárulást, 1000 forintot kell csak fizetni turnusonként, minden más költséget - szállás, étkezés - a magyar állam fizet ki.

Balog Zoltán szerint a zánkai tábor felújítása nem befolyásolja a táboroztatást, mivel úgy ütemezték a munkálatokat, hogy azok ne zavarják a fiatalok pihenését. Fontos információ, hogy túljelentkezés esetén az Alapítvány a táborhelyek kapacitása alapján a beérkezett pályázatokat a hátrányos helyzet és a pályázó intézmények területenkénti, egyenlő hozzáférési arányának figyelembe vételével rangsorolja.

 

Forrás: mti

PályázatokpályázatFonyódligetErzsébet-táborok2017 nyár