2024.03.28, Csütörtök

C-vitamintól a dinamóig: összemérték tudásukat a diákok

www.sonline.hu

2017.09.28. 14:25

Izgalmas kémiai kísérletek és biológia feladatok vártak közel háromszáz diákot

Hirdetés

Természettudományos ismereteikre volt szükségük a diákoknak szerdán a Cban, a Kutatók éjszakáján.

 

Szorgosan gyűjtötték a pontokat a menetleveleikben a diákok a különböző tudományos állomásokon. Játékos feladatokban mérték össze tudásukat a csapatok.
– A természettudományokhoz köthető ismereteken túl a logikára is szüksége van a diákoknak a feladatoknál – mondta lapunknak Gyallai Katalin, a gimnázium igazgatója.

webbeteg.hu
 

Így színes feladatsort állítottak össze a szaktanárok az érdeklődő fiataloknak. Kémiai kísérletek, interaktív fizika, szemrevaló szimmetria, a C-vitamintól a dinamóig, képek a világból, kövekbe rejtett múlt és logikai feladványok is várták az ifjú kutatókat az állomásokon. S persze matekos teaház, csak hogy ne legyen túl száraz az a matekos feladvány.

 

 

– A kémia áll hozzám a legközelebb – mondta el kérdésünkre Mogyorósi Gábor, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola hetedikes tanulója, akinek valamennyi feladat nagyon tetszett. Várta a Kutatók éjszakáját, és szívesen csatlakozott a programhoz, hiszen mint mondta, a Munkácsyban szeretné majd folytatni a tanulmányait.
Hasonlóképpen vélekedett Hollósy Boldizsár, aki a gimnázium diákjaként segítette a programot. Úgy véli: jó lehetőség az általános iskolásoknak is a délután, hiszen érdeklődhetnek a gimnázium lehetőségei iránt.

kapos.hu

 

Ábrahámné Csákányi Ildikó, a verseny főszervezője kérdésünkre elmondta: valamennyi feladatot korosztályonként értékeltek. Több kaposvári és környékbeli általános iskola hetedikes és nyolcadikos tanulója is csatlakozott az eseményhez.
Azonban a csereprogram keretében a gimnáziumban tartózkodó bergamoi diákok is részt vettek a Kutatók éjszakáján – tudtuk meg Gyallai Katalintól. Az olasz diákok éppen természettudományos orientáltságú iskolába járnak.
Már hagyomány a Kutatók éjszakája a kaposvári gimnáziumban, melyre egyre nagyobb az érdeklődés.

 

Forrás: www.sonline.hu

Aktuálisversenykutatók éjszakájaMunkácsy Mihály Gimnáziumc- vitamindiáktermészettudomány