2024.04.20, Szombat
Megújult külsővel várja a látogatókat az Aliréti Vadászház Ságváron
Somogy Megyei Kormányhivatal

Megújult külsővel várja a látogatókat az Aliréti Vadászház Ságváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.09.23. 20:10

Átadták a SEFAG Zrt. által felújított Aliréti Vadászház és Turisztikai Központ épületét Ságváron.

Hirdetés

Az ünnepségen dr. Neszményi Zsolt elmondta: a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az ország és Somogy megye legnagyobb vad- és erdőgazdálkodója. A kormánymegbízott hangsúlyozta továbbá a Somogy Megyei Kormányhivatal és a vállalat közti eredményes együttműködést is. Az eddigi tapasztalatok alapján megállapítható, hogy az őzbakok minősége a tavalyi évhez képest megyeszerte javulást mutat, jelentősen nőtt ugyanis az érmes bakok száma – tette hozzá. A javuló tendenciát jól tükrözi, hogy a vadászati hatóság eddig hat kapitális bikát bírált – emelte ki dr. Neszményi Zsolt. A SEFAG Zrt. gazdálkodásai közül a Szántódi vadászterületen esnek a legnagyobb és legjobb minőségű nagyvadak – ismertette a nyilvántartások alapján rendelkezésre álló adatokat a kormánymegbízott.

 

 

A vállalat az utóbbi közel egy évtizedben mintegy 2,5 Milliárd forint értékű erdei turisztikai fejlesztést valósított meg, amelynek része a ma átadott, felújított Aliréti Vadászház és Turisztikai Központ is.

 

 

A rendezvényen beszédet mondott Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Nagy József, a SEFAG Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke is.

AktuálisAliréti VadászházSágvárSomogy megyeSefag Zrt.