2024.03.29, Péntek

Nemzetközi színházi műhely nyílt Kaposváron, a kurzuson hat ország mintegy nyolcvan színész szakos felsőoktatási hallgatója, rendező gyakornoka, rendezője vesz részt - mondta az esemény főszervezője a somogyi megyeszékhelyen szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Kozma András beszámolt arról, hogy a július 8-ig tartó nyolcnapos Kaposvári Nemzetközi Színházi Műhelynek hetedik alkalommal ad otthont a Kaposvári Egyetem, ahol a helyi Rippl-Rónai művészeti kar tanulói mellett legnagyobb számban Oroszországból a Moszkvai Művész Színház és Olaszországból a Piccolo Teatro képviselteti magát, de érkezett művész Spanyolországból, Romániából és Kazahsztánból is.

Vidnyánszky Attila, a műhely művészeti vezetője, a Nemzeti Színház főigazgatója, a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettese hangsúlyozta: a közös munkából sokat profitál a kaposvári színművészképzés, mert el tudja helyezni magát a színházi iskolák nemzetközi térképén, láthatóvá válnak erősségei és fogyatékosságai.

KultúraSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvárszínházfelsőoktatásRippl-Rónai Művészeti Karnemzetközi kurzusKaposvári Nemzetközi Színházi Műhely