2024.04.18, Csütörtök

Gyerekek ellenőrizték a szennai patak vízminőségét

www.sonline.hu

2017.10.11. 20:48

A laboratóriumi vizsgálat után kiderült, hogy a szennai Deregélyi-patak vízminősége másodosztályú.

Hirdetés

Ellenőrizték településük vízminőségét a gyerekek: az országban a Földművelésügyi Minisztérium programja kapcsán tanulmányi versenyeket szerveztek Patak menti Portrék címen. Ehhez csatlakozott a szennai Fekete László Általános Iskola is.

Egy terepi vizsgálaton a helyi Deregélyi-patak vizsgálatát végezték el a KAVÍZ vízminőséget kutató laboratóriumának és Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársainak segítségével.

Pintér András, a nemzeti park kerületi vezetője a helyszínen beszélt a gyerekeknek a Deregélyi-patak környezetéről, a terület domborzati és vízrajzi adottságairól és az élővilágáról. Merítőhálóval a vízben élő kis állatokat emeltek ki, majd mikroszkóp alatt is megvizsgálták őket.

A laboratóriumi vizsgálat után kiderült, hogy a szennai patak vízminősége másodosztályú. Ezért a gyerekek, vagyis a Szennai Vízibolhák csapata (Csíktusnádi Kis Vince, Nagy Barbara, Nagy Sára, Ripl Rebeka), valamint felkészítő tanáruk Balogh Erika, és más a környezetükben dolgozó felnőttek is napirendre tűzték Deregélyi-patak tisztaságának ügyét.

 

Forrás: www.sonline.hu

AktuálisszennaFekete László Általános Iskola Patak menti Portrék